AK Parti Grubu'na Trabzonlu Salih Cora ve Ayşenur Bahçekapılı seçildi

AK Parti Grup yönetimi ve TBMM Başkanlık Divanı seçimi yapıldı. Trabzonlu 2 isim AK Parti'den güven oyu aldı.

AK Parti Grubu'na Trabzonlu Salih Cora ve Ayşenur Bahçekapılı seçildi

Haber61 / Haber Servisi

AK Parti Grup Yönetimi ile TBMM Başkanlık Divanı'nda AK Parti'yi temsil edecek üyeler seçildi. Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasının ardından, yapılan seçimde AK Parti Grup Yönetimi ile TBMM Başkanlık Divanı'nda AK Parti'yi temsil edecek üyeler belirlendi. 

 

AK Parti Grup Başkanlığına İzmir Milletvekili ve Başbakan Binali Yıldırım yeniden seçilirken, AK Parti Grup Başkanvekilliklerine, Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, İstanbul Milletvekili Mehmet Muş ve Amasya Milletvekili Naci Bostancı tekrar seçildi. Grup başkanvekilleri değişmezken, Başkanlık Divanı'nda AK Parti'yi temsil edecek üyeler de değişiklik yapıldı. 

DİVANDA DEĞİŞİKLİK

Buna göre, TBMM İdare Amiri Erdoğan Özegen Divan'da yer almazken, yerine AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı seçildi. TBMM Katip Üyesi Ömer Serdar'ın yerine de Divan'da, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik görev yapacak. 

TRABZONLU SALİH CORA VE AYŞENUR BAHÇEKAPILI YENİDEN GÖREVDE

AK Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ile AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın TBMM Başkanvekilliği görevine yeniden seçilirken, diğer Başkanlık Divanı üyelerinin de görevlerine devam etmeleri kararlaştırıldı.

Öte yandan, 15 asıl, 5 yedek Grup Yönetim Kurulu üyeliği, 5 asıl, 3 yedek Grup Disiplin Kurulu üyeliği, 2 Grup Denetçiliği için de seçim yapılarak, bu görevleri yürütecek milletvekilleri belirlendi. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler