Aile Bakanı'nın Hollanda ve Almanya programlarına engel

Bakan Kaya'nın Hollanda ve Almanya programı iptal edildi.

Aile Bakanı'nın Hollanda ve Almanya programlarına engel

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda ve Almanya'ya yapacağı iki günlük program iptal edildi. 


Bugün Hollanda'nın Hengelo, Enschede , Wehl kentlerinde üç ayrı programın yanı sıra Almanya’da da katılmayı planladığı vatandaşlarla buluşma programının da iptal edildiği duyuruldu.

Geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rotterdam kentindeki programı iptal edilmişti.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte Facebook hesabından geçtığimiz hafta bir açıklama yaparak, Türk yetkililerden referandum etkinliği için resmi talep geldiğini ancak iş birliği yapmayı düşünmediklerini belirtmişti. Rutte'nin mesajında, "Bunu kabul edilemez buluyoruz. Hollanda'nın kamusal alanları, başka ülkelerin siyasi kampanya alanı değil" ifadeleri yer almıştı.
 

Rutte: Ne 15 Mart'tan önce ne de sonra gelme... Çavuşoğlu: Geleceğim
 

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise, Çavuşoğlu'nun, ne 15 Mart seçimleri öncesi ne de sonrasında ülkelerine gelmesini istemediklerini vurguladı.

Türk mevkidaşı ile görüşmelerin devam ettiğini belirten Rutte, "Can sıkıcı durumlardan kaçınmak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise kendisine salon verilmemesine ve Hollanda Başbakanı Rutte'nin "Ne 15 Mart öncesi ne de sonrası Çavuşoğlu'nu istemiyoruz" açıklamasına karşın Cumartesi günü Rotterdam'a gelmekte kararlı.

Çavuşoğlu, Hollanda hükümet yetkililerinin, 15 Mart'taki seçimler nedeniyle aşırı sağcıların tepkisinden çekindiği için, ziyaretine sıcak bakmadıklarına işaret etti.

Çavuşoğlu, "Cumartesi günü kampanya yapmak için Rotterdam'a gideceğim. Hiçbir şey beni engelleyemez. Irkçı ve faşistlere boyun eğmeyeceğiz" dedi.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset