Adnan Günnar'dan Çanakkale Zaferi mesajı

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Adnan Günnar'dan Çanakkale Zaferi mesajı

Milletvekili Günnar, mesajında, şanlı tarihin en önemli zaferlerinden olan Çanakkale Zaferi'nin, dünyaya "Çanakkale geçilmez" gerçeğinin kabul ettirildiği bir destan olduğunu kaydetti.

Çanakkale Zaferi'nin anadan, yardan, evlattan geçip "vatan" diye can verenlerin kanıyla yazdığı bir zafer olduğunu vurgulayan Günnar, "Türk milletinin bağımsızlığını ve topraklarını korumak için yedi düvele karşı canını ve kanını ortaya koyarak savaştığı, şanlı tarihimize adını altın harflerle kazıdığı emsalsiz bir destandır. Çanakkale savaşı dönemin en modern silahlarla donatılmış orduları karşısında inanç ve cesaret ile yapılan bir mücadeledir." ifadelerini kullandı.

Günnar, 103 yıl önce Çanakkale'de ortaya konulan inanç ve mücadele ruhunun aynı kararlılık ve anlayışla bugün de devam ettiğine dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Ülkemizi bölmek ve işgal etmek isteyen güçlere karşı dün Çanakkale'de olduğu gibi bugün de aynı ruh ve inançla mücadele edilmektedir. Bunun en güzel örneğini kahraman milletimiz, 15 Temmuz gecesi ülkemizi işgal etmeye kalkışan FETÖ'ye karşı verdiği mücadeleyle bir kez daha göstermiştir. Tanklara, uçaklara, makineli tüfeklere ve zırhlı araçlara karşı göğsünü siper eden bu aziz milletimiz ecdadına layık bir nesil olduğunu, bu vatanı hiç bir gücün bölemeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Aynı şekilde sınırlarımız ötesinde ülkemizin bekası ve güvenliği için PKK, PYD, YPG, DEAŞ, FETÖ gibi terör örgütlerine karşı yürütülen kararlı mücadelemiz devam etmektedir. Vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı koruma uğruna dün olduğu gibi bugün ve yarın da aynı inanç, ruh ve kararlılıkla mücadeleyi sürdüreceğiz."

Vatan, bayrak ve istikbal için can veren bütün şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere şifa dileyen Günnar, hepsini minnet ve şükranla yad ettiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset