Adana Seçim Sonuçları 2018 – Adana Milletvekilleri ve Cumhurbaşkanlığı seçim sonucu

Türkiye’de bugün 27. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı. Adana Seçim sonuçları , Adana Milletvekilleri listeleri ve detayları da burada

Adana Seçim Sonuçları 2018 – Adana Milletvekilleri ve Cumhurbaşkanlığı seçim sonucu

2018 ADANA SEÇİM SONUÇLARI 

Gerçekleştirilen seçimler sonrasında Adana seçim sonuçları da resmi olmayan rakamlara göre belli oldu. 15 milletvekilini meclise gönderecek olan Adana'da  Ak Parti yüzde 34,25 oy ile 5, CHP yüzde 26,19 ile 4, HDP yüzde 13,24 ile 2, İyi Parti yüzde 12,44 ile 2 ve MHP yüzde 11,93 ile 2 milletvekili çıkardı.

Böylece Adana Milletvekili listesi şöyle oluştu; Jülide Sarıeroğlu, Tamer Dağlı, Mehmet Şükrü Erdinç, Ahmet Zenbilci (AK Parti),  Ayhan Barut, Orhan Sümer,  Müzeyyen Şevkin, Burhanettin Bulut (CHP), Tülay Hatimoğulları, Kemal Peköz (HDP), İsmail Koncuk, Mehmet Metanet Çulhaoğlu (İYİ Parti),  Muharrem Varlı, Ayşe Sibel Ersoy (MHP)

ADANA DETAYLI SEÇİM SONUÇLARI TIKLAYIN

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Recep Tayyip Erdoğan yüzde 44.31 oy alarak ilk sırada yer alırken Muharrem İnce ise yüzde 35.69 ile ikinci sırada kendine yer buldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset