2009'dan önce seçim var mı?

Bakan'dan seçim açıklaması

2009'dan önce seçim var mı?
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’de 2019 yılından önce herhangi bir şekilde seçim olmayacağını belirtti.

Bakan Arslan Kars’a Ramazan Bayramı dolayısıyla çeşitli temaslarda bulunmak üzere özel uçakla geldi. 2019’dan önce şu başkanlık sistemine ve anayasaya bir neşter vurulması gerektiğini ifade eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Bu neşteri vurabilmemiz için bu sitemdeki tıkanıklığı giderebilmek için bu iki başlılığı ortadan kaldırmamız için teşkilatların sanki yarın seçim varmış gibi sahada olmaları lazım. Çok konuşuluyor bunu tekrardan söyleyeyim önümüzde herhangi bir şekilde genel seçim yok. Ne zaman bir seçim var 2019’da” dedi.

Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yükselişini çekemeyenlerin dünyanın her yerinde Türkiye’ye saldırdıklarını ve Türkiye’yi zayıf düşürmek isteyenlerin olduğunu altını çizen Arslan, “Ama onlara inat sizin desteğinizin sayesinde millete hizmetkar olma yolundaki Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları inşallah Türkiye’nin bayrağını daha da yukarıya taşıyacaklar. Çok değil 2023’te dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olacağız. Kimsenin şüphesi olmasın ve yine dünyada Türkiye’yi çekemeyenler, onların maşalığını yapanlar, dilimizi, dinimizi, ırkımızı bu çerçevede, bizi birbirimize düşürmek isteyenler bilsinler ki en iyi cevabı Kars veriyor. Bundan sonra Kars verecek. Rabbim onlara fırsat vermesin. Güvenlik güçlerimizle, silahlı kuvvetlerimizle, polisimizle korucularımızla Türkiye’nin her yerinde ecdanın bize emanet olarak bıraktığı toprakları sonsuza kadar savunmak adına gözünü kırpmadan şehit olmaya gidiyoruz. Bunu herkes bilsin ki bizim birliğimize ve beraberliğimize halel getiremeyecekler” diye konuştu.

“Bu ülkenin tıkanan bir sistem sorunu var. Bu sisteme çözüm bulunması lazım iki başlılığın ortadan kaldırılması lazım. Cumhurbaşkanlığı makamı ayrı bir tarafa Hükümet ve Başbakanlık makamı ayrı tarafa çalışırsa bu ülke istediği başarıyı elde edemez” diyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, zaman zaman erken seçim iddialarının gündeme geldiğini ve 2019’dan önce bir seçimin söz konusu olmayacağını söyledi.

Bakan Ahmet Arslan, “Çok konuşuluyor bunu tekrardan söyleyeyim önümüzde herhangi bir şekilde genel seçim yok. Tekrar söylüyorum herhangi bir şekilde bir genel seçim yok. Ne zaman bir seçim var? 2019’da ancak 2019’dan önce şu başkanlık sistemine, şu Anayasa’ya bir neşter vurmamız lazım. Bu neşteri vurabilmemiz için, bu sitemdeki tıkanıklığı giderebilmek için, bu iki başlılığı ortadan kaldırmamız için teşkilatların sanki yarın seçim varmış gibi sahada olmaları lazım. Sanki yarın seçim varmış gibi seçmenle hasbıhal etmesi lazım. İnşallah bu sistem tıkanıklığını giderirsek Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla, Sayın Başbakan’ımızın liderliğiyle, Allah’ın izniyle Türkiye’yi bugün nasıl ki dünden daha iyi yarını da bugünden daha iyi yapacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset