' Türkiye'yi eyaletleştirmenin yolunu açıyorlar'

 Bahçeli, Büyükşehir Belediyeleri ile ilgili kanun tasarısını eleştirerek, iktidarın Türkiye'yi eyaletleştirmeye çalıştığını savunduKonya’nın Ereğli ilçesine, belediye tarafından yaptırılan sosyal tesislerinin açılış törenine katılmak üzere gelen MHP Gene

' Türkiye'yi eyaletleştirmenin yolunu açıyorlar'

 Bahçeli, Büyükşehir Belediyeleri ile ilgili kanun tasarısını eleştirerek, iktidarın Türkiye'yi eyaletleştirmeye çalıştığını savundu

Konya’nın Ereğli ilçesine, belediye tarafından yaptırılan sosyal tesislerinin açılış törenine katılmak üzere gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partililer tarafından Ereğli Şeker Fabrikası önünde karşılandı. Kalabalık konvoy eşliğinde ilçeye gelen Devlet Bahçeli, Ereğli Belediye Başkanlığını ziyaret etti.
 
Burada partililerle bir süre görüşen Bahçeli, açılış töreninin yapılacağı İnönü Caddesindeki platformda partililere seslendi.
 
Devlet Bahçeli, Mahalli İdareler Seçimleri’nin erkene alınmasına ilişkin anayasa değişikliğini parti olarak desteklediklerini hatırlatarak, bu değişikliğin referanduma götürülmemesi gerektiğini, tekrar meclise gelmesi halinde yeniden destek vereceklerini söyledi.
 
Bahçeli, “2014 yılında cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimlerin milletimize zahmet ve külfet getireceğini düşünerek Mahalli İdareler Seçimleri’nin erkene alınmasına destek verdik. Seçimlerin erkene alınmasını sağlayacak değişikliğin ikinci turunda maalesef arzulamadığımız bir netice ortaya çıkmıştır. Parti olarak daha önceki söz ve kararlılığımızda sabit kalarak meclisteki oylamada üzerimize düşeni yaptık ancak anayasa değişikliği referandum seçeneğinin dışarıda bırakacak bir oy çokluğuyla kabul edilmemiştir. Bu durum karşısında sayın Cumhurbaşkanı ya anayasa değişikliğini referanduma götürecek ya da meclise iade edecektir. Bize göre referandum yolu doğru değildir.
 
Milletimizi yeni bir referandumla uğraştırmak hakkaniyet ve siyasi ahlak kurallarıyla izah edilemeyecektir. Şayet bu değişiklik tekrar meclise gelirse aynı siyasi tutumuzu sürdüreceğimizi herkes bilmelidir. Bunların hiçbirisi olmazsa MHP olarak Mahalli İdareler Seçimleri’nin normal zaman olan 30 Mart 2014 tarihinde yapılmasını uygun gördüğümüzü bir kez daha belirtmek isterim. Seçim tarihi üzerinden yeni bir kamplaşmanın anlamı yoktur. Türkiye’nin artan sorunları yeterince vatandaşlarımızı bunaltmaktadır. Bu açmazdan çıkmak için gerek Cumhurbaşkanının gerek AKP hükümetinin sorumluluk bilincinde hareket etmesi faydalı olacaktır.
 
Seçimin normal zamanda yapılması partimiz için hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. Biz her zaman seçime hazırız ve her daim milletimize koşmaya varız. Asıl seçimden korkması ve çekinmesi gerekenler milletten kaçmak için fırsat kollayan müflis siyaset temsilcileri ve partileridir. İnanıyorum ki, tarih ne zaman olursa olsun önümüzdeki Mahalli İdareler Seçimleri, Milliyetçi Hareket’in başarısını tescilleyecek ve vatandaşları desteğiyle bu gerçekleşecektir” dedi.
 
“İMRALI’NIN DAYATMALARINA BOYUN MU EĞDİNİZ?”
 
 
Büyükşehir Belediyeleri ile ilgili kanun tasarısını hükümetin gizli gündemi paralelinde hazırladığını ve ülkeyi eyaletleştirmeye çalıştığını ileri süren MHP Genel Başkanı Bahçeli, “İmralı’nın dayatmalarına boyun mu eğdiniz” diye sordu.
 
Bahçeli sözlerine şöyle devam etti:
 
“Konya’da bu yasa ile 168 belde belediyesi kapatılarak ilçelere bağlanacaktır. MHP belde belediyelerinin kapatılmasına şiddetle karşıdır. Vatandaşların sorunlarını ilk elden dinleyen ve bu kapsamda çözüm arayan belde belediyelerimizin tasfiyesi akılsızlık ve art niyetliliktir. Bu tasarı yoğun göç dalgasının önünü açacağı açıktır. Meselenin sadece ekonomik olarak ele alınıp sosyal ve kültürel tarafları düşünülmemiştir. AKP belde belediyelerinin kanına girme düşüncesindedir. İnsanımızın doğup büyüdüğü köyüm diyerek yüreğinde taşıdığı yerleşim yerleri vicdansızca mahalleye dönüştürülecektir. Bu bir zulümdür, otoriter yönetim hevesinin delilidir, ispatlı bir sonucudur. Köyümüzde beldemizde insanımıza hayat hakkı tanımamaktır. AKP hükümetinin bunu yapmaya ne hakkı ne de haddi vardır. Oslo’da PKK’ya verdiği vaatler acaba bunumu gerektirmiştir. Kandile, köyümüzü ve beldelerimizi yok edip federasyon yönetiminin ümitlerini mi vermiştir. Ereğli’den soruyorum hükümete; İmralı’nın dayatmalarına boyun mu eğdiniz. Gurur duyup ayakta alkışladığınız Barzani’nin taleplerine rızamı gösterdiniz. Nedir köylerimizden beldelerimizden istediğiniz. Söz konusu tasarı köylerimizi ve beldelerimizi boşaltacaktır. Hatıralar, yaşanmışlıklar geride kalanlar manevi izler heba edilecektir. AKP hükümeti Türkiye Cumhuriyetini dilimleyerek eyaletleşmenin yolunu açmakta, milattan önceki devirlerde kurulan şehir devletlerini tekrar teşekkül ettirmek için kolları sıvamaktadır. Bu olacak ve kabul edilebilecek şey değildir. AKP’nin adımları ve ortaya koyduğu iradesi hayırlı sonuçlar doğurmayacaktır. Bunun sonu karanlıktır, mahrumiyettir ve perişanlıktır. Bizim önerimiz belde belediyelerine dokunulmamasıdır.”
 
Devlet Bahçeli konuşmasının ardından platform üzerinde beraberindekilerle kurdele keserek yaptırılan sosyal tesislerin açılışını gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset