Haber61

Haber61

Sivasspor UEFA Kupasına Gidiyor

Sezona Trabzon"dan çaldıkları üç puanla başlangıç yapan Sivassporlular, Intertoto"ya katılma hakkını kazanarak Türk Futbol tarihinde gerçekleştirdikleri Anadolu ihtilalinin tadını doya doya çıkaramadan kendilerini UEFA bünyesinde girişecekleri uzun ve yorucu hukuk savaşının göbeğinde buldular… Hatırlanacağı gibi, Sivasspor, Türk Futbol tarihinde bir ilk"e imza atmış, Trabzon"dan çaldıkları üç puandan sonra Anadolu ihtilalini gerçekleştirerek Intertoto"ya katılma hakkını kazanan ilk Sivas takımı olma başarısını göstermişti.  Konu ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz yetkililer “Trabzon"dan çaldıkları üç puandan sonra Sivasspor"un Intertoto"ya katılarak gerçekleştirdiği Anadolu ihtilali bütün takımlara örnek olmalıdır. Anadolu"dan bir takımın Intertoto"ya katılma hakkını kazanması, artık Türkiye"de bir şeylerin değiştiğinin, hiçbir şeyin artık eskisi gibi olmayacağının dünya aleme ilanıdır” dediler. 

Sivasspor"un UEFA kupasına gidiş haberi şehirde büyük heyecan uyandırdı.  Intertoto"ya katılma hakkını kazanarak Anadolu ihtilalini gerçekleştiren Sivasspor"un UEFA Kupasına gidişinin yarattığı heyecan dalgası kente ayak atar atmaz bizi de içine çekti. Kaldığımız otelin yöneticisi Osman Ömer Dostumoglu, genç, iddialı, kendine güvenen, gözleri pırıl pırıl,  Türkiyemizi  22.Yüzyıla taşıyacağını umduğumuz yeni yetme zenginlerden. UEFA kupasına gidecekleri için çok heyecanlı olduğunu, en son Trabzon"un üç puanını çaldıkları zaman böyle heyecanlandıklarını belirterek söze başladı: “Çarşamba sabahı yola çıkacak otobüsün saatini beklemeye dayanamıyorum. Kendimi altına kaçırmış bir çocuk gibi hissediyorum. O derece mutluyum.  Kulübümüz, sağolsun, çok muhteşem bir organizasyon yapmış, tam 22 otobüs tutmuşlar. Perşembe günü İstanbul"a varıp, Galatasaray Kulübünün Hasnun Galip Sokaktaki müzesinde UEFA kupasına yakından bakmak benim gibi bütün Sivassporlular için gerçekleşmesi imkansız bir rüya gibiydi. Bu organizasyonu gerçekleştiren herkese teşekkür ediyoruz.  Gerçi, otobüslerin Sivas"a dönüş saati hakkında bir karışıklık vardı, aynı gün mü döneceğiz, bir gece İstanbul"da yatacak mıyız tam belli değil ama olsun, buna da şükür. Ayrıca, Galatasaray kulübüne gösterdikleri anlayıştan dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır, sayelerinde UEFA kupasını göreceğiz. Çok merak ediyorum, acaba tutmamıza müsaade ederler mi,  bir tuttururlar mı?”

Şehirde yaşanan coşkunun aksine, kulüpte gergin bir hava hemen fark ediliyordu, yaklaşan hukuk fırtınasının elektriklenmesi elle tutulur derecede belirgindi. Adının açıklanmasını istemeyen bir yönetici, adının açıklanmaması kaydıyla mikrofonlarımıza şunları söyledi:

“Adımın açıklanmasını istemiyorum.”

Görüşlerine başvurduğumuz diğer bir yetkili “UEFA kupasına katılmak bizim hakkımız. UEFA"ya itirazımızı hazırladık fakat hangi adrese göndereceğimizi bilmiyoruz, en kısa zamanda bu konuyu açıklığa kavuşturarak müracaatımızı yapacağız” dedi. “Kamuoyunun hatırlayacağı gibi, sezona Trabzon"un üç puanını çalarak başlamamızı sağlayan Sayın Haluk Ulusoy ve yetkili kurullarının bu sorunumuzu da en iyi şekilde, yani tam bizim istediğimiz şekilde çözeceğine inancımız tamdır. UEFA kupası bizim hakkımız. Gerisini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” diyen yetkiliye, Haluk Ulusoy Federasyonunun UEFA ile hiç bir ilgisi olmadığını, hatta UEFA çevrelerinde Trabzon"un üç puanının çalınıp Sivas"a verilmesi nedeniyle alay ve nefret konusu olduğunu  hatırlattık. “Bu sizing figrinizg, bizi baglamang” cevabını veren yönetici, davalarının haklılığına delil olarak, bir eniştesinin Almanya"nın Wolfsburg şehrindeki VabiS fabrikasında formen olarak çalışmasını gösterdi…

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR