Göçükte hayatını kaybeden 8 işçinin acısı hala taze

Şırnak'ta kaçak faaliyet gösteren kömür ocağında geçen yıl meydana gelen göçükte yaşamını yitiren 8 işçinin yakınlarının acısı dinmedi.

Göçükte hayatını kaybeden 8 işçinin acısı hala taze

Şırnak-Cizre karayolunun 20. kilometresindeki Maden mevkisinde  ruhsatsız işletilen bir kömür ocağında 17 Ekim 2017 günü meydana gelen göçükte  hayatını kaybeden Sıddık Kabak, Sekvan Üstün, Yılmaz ve Mesut Mağrur, Yüksel  Uğur, Mehmet İzer, Vedat Özden ile Abdullah Kayaş'ın yakınlarının matemi sürüyor.Kömür ocağında vefat edenlerin yakınlarına Şırnak Sosyal Yardımlaşma  ve Dayanışma Vakfı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce nakdi  yardım yapıldı, bazı işçilerin yakınları İl Özel İdaresi ve belediyeye bağlı  taşeron firmalarda işe yerleştirildi.

Göçüğün üzerinden geçen bir yılda yakınlarını kaybetmesinin acını  yaşayan aileler, sunulan destekten dolayı devlete teşekkür ediyor."Evin neresine baksam onun hayalini görüyorum" Göçükte hayatını kaybeden işçilerden Vedat Özden'in annesi Elif Özden  (65), AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun kömür ocağında işçi olarak  çalıştığını, arkadaşlarıyla sohbet ettikleri sırada göçük altında kaldığını  öğrendiğini söyledi.8 çocuk annesi Özden, "Vedat evlilik hayali ile çalışıp, para  biriktiriyordu. Anne olarak acım hala taze. Evin neresine baksam onun hayalini  görüyorum.O ve 7 arkadaşının kaderi demek o an orada yazılmıştı." dedi.Özden, devletin bir yıl boyunca kendilerinden maddi ve manevi desteği  esirgemediğini belirtti.

"Ne yapsam unutamıyorum, rüyalarıma giriyor"

Mehmet İzer'in annesi Güle İzer (78), 9 çocuğundan 2'sinin kaza sonucu  vefat ettiğini, bir çocuğunun da bir süre önce kanserden yaşamını yitirdiğini  söyledi."En çok Mehmet'i seviyordum. O benim için bambaşkaydı. Bana çok ayrı  bir sevgi besliyordu. Onu unutmam mümkün değil." diyen İzer, şunları kaydetti:"Acısı ilk gün gibi taze. Ne yapsam unutamıyorum, hep aklımda,  rüyalarıma giriyor. Devlet çocuklarına bakıyor, maaşlarını yatırıyor. Allah razı  olsun. Kömür ocağında çalışmak zorundaydı ve nitekim o kömür ocağı onun eceli  oldu. Allah devlet yetkililerimizi kazadan, beladan korusun."

Eşi 3 aylık hamileydi

Mehmet İzer'in eşi İde İzer, göçük meydana geldiğinde 3 aylık hamile  olduğunu ifade ederek, 8'inci çocuğunu 6 ay önce dünyaya getirdiğini, devletin  çocuklarına sahip çıktığını aktardı.Abdullah Kayaş'ın eşi 8 çocuk annesi Perişan Kayaş (44), eşinin  herhangi bir mesleği olmadığı için geçimlerini sağlamak amacıyla kömür ocağında  çalıştığını dile getirdi.Eşinin 17 yıldır kömür ocağında çalıştığını anlatan Kayaş, "Gitmediği  gün aç kalıyorduk. Allah razı olsun devlet büyüklerimiz taziyemizden bugüne kadar  hep bizleri ziyaret ediyorlar, gerekeni yapıyorlar, sağ olsunlar. Bizlere başta  maddi destek sağladılar, sonra oğlum Seyfettin'i işe yerleştirdiler. Onlara  minnettarız. Allah devletimize zeval vermesin." diye konuştu.Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muzaffer Akçam da olayın  yıl dönümünde acılı aileleri ziyaret etti.Akçam, olayın ilk anından bugüne kadar ailelerin yanında olmayı,  onlara destek sunmayı sürdürdüklerini ifade ederek, her aileye cenaze yardımı  olarak 10 bin lira maddi destek sağlandığını, taziye süresince de uzmanlardan  oluşan ekiplerin ailelere psiko-sosyal destek sunduğunu söyledi.Ailelerle yapılan görüşme sonucu 4 işçinin birer yakınının Valinin  onayı ile işe yerleştirildiğini aktaran Akçam, bir yıldır ailelere yapılan  yardımların sürdüğünü kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler