Diğer

Diğer

Şirketler Açısından Sosyal Medya

Gün geçtikçe teknolojinin arttığı bir çağda yaşadığımızı düşünürsek, sosyal medyanın bir çığ gibi büyümesini de kabullenmek zor olmasa gerek. Masa üstü, diz üstü bilgisayarlar, tabletler, akıllı telefonlar, sosyal medya kullanımını kolaylaştıran ve aynı zamanda hızlandıran unsurlar. Aile içi iletişimi olumsuz yönde etkilediği gibi, aynı zaman da aileler açısından, çocuklarını kontrol etmek ve korumak için yararlı taraflarını da gözetmek gerekir. Sosyal medya gündemimizde çok tartışmalara yol açtı. Üzerimizdeki etkileri iyimi kötümü konusu hala tartışılıyor. Kullanım amacına göre artısı olduğu kadar eksileri de var. Önemli olan ne amaçla ve nasıl kullanıldığı.

Şirketler Neden Sosyal Medyaya Yöneldi

 Şöyle ki birçok reklam yapma yolları vardır. Bilindiği üzere gazete, dergi, TV, Radyo vs.. ve en nihayetin de ilerleyen teknoloji sayesinde, sosyal medyanın gücü daha etkili durumdadır. Mesela en eski bilinen gerçeklerden biri de, en iyi reklamın, kulaktan kulağa olduğu gerçeğidir. Ama şirketler açısından Önemli olan hitap ettiği kitleye erişebilirliğinin hızlı olması, onlar üzerinde etkisinin büyük olması, çok kişiye ulaşabilmek ve en önemlisi maliyetin düşük olması. İşte bu nokta da devreye sosyal medyanın kulaktan kulağı hızla yayma gücü devreye giriyor. Sosyal medyanın hayatımızdaki yerini ele alırsak şirketlerin bu yolla insanlara ulaşması kaçınılmaz. Şirketler bu yolu kullanarak amaçlarına ulaşmada çok yol kat ettiler. Bir nevi sosyal medyanın artısını kullanarak hız kazandılar. Şirketler ürünlerini, markalarını, ulaştıkları kişileri hatta rakiplerinin geldikleri noktaları bu yolla daha hızlı ve kolay takip eder hale geldiler. Sosyal medyanın şirketlere kazandırdığı en büyük artıda daha geniş kitleye ulaşırken sosyalliği ön plana çıkarıp bu sanal ortamda kendilerini de var ederek bilgi alıp vermeyi kolaylaştırması oldu. Şirketler sosyal medyayı kullanarak marka adını duyurmada ve şirket gelirlerini arttırmada büyük hız kazanmışlardır.

Şirketler Açısından Sosyal Medya
Şirketlerin En Çok Kullandıkları Sosyal Medya Ağları

21.yüzyıla gelindiğinde teknolojinin artması ile sosyal medya ağı kullanımı da arttı. Günümüzde bir çok sosyal medya ağı bulunmakta. Bunlar içerik ve kullanım alanı açısından farklılık göstermekte. Facebook, Watsapp, Google, Twitter, Wechat, QQ, LİNkedin en çok kullanılan ağlardan. Şirketlerde bunlardan Facebook ve Twitter'a yöneldiler. Bu sosyal medya ağlarında reklam yapma dışında kendi formatlarına yarışmalar düzenleyip belirli sayıda hediye veriyorlar. Bu yolla daha kolay dikkat çekerek kitlelere ulaşımı kolaylaştırıyorlar. Bu siteleri tercih etmelerindeki en nemli etken ziyaretçi sayılarının çok olmasının yanı sıra insanların günün hemen hemen her saatinde girdiği siteler olmasıdır. Buda şirketler açısından kaçırılmayacak altın bir fırsat. Bu sayede gazete ve televizyon reklamlarından bile daha çok kişiye daha hızlı ve daha az maliyetle ulaşmalarını sağlıyor. Şirketlerde kendilerine sunulan bu fırsatı iyi değerlendiriyorlar. Sosyal medya yoluyla hediyeler vererek hitap ettikleri kişileri etkilemeyi başarıyorlar. Reklamları ile daha çok insana ulaşırken gündemde kalmayı kolaylaştırıyorlar. Doğru yerde ve zamanda kullanım sağlanır ise şirketler işlerini geliştirmede de sosyal medyadan fayda sağlayabilir. Sıradan reklamlar yapmak yerine kitlelerin markalara olan güvenilirliğini arttırmada ve tanıtımı sağlamak için de kullanılıyor. Şirketler birkaç sosyal medya kullanmak yerine insanların sıklıkla takip ettiği sitelerde yer almaya devam ediyor. Bu hesapları yönetmek için sosyal medya uzmanları tutulurken insanlara bir iş alanı daha açılmış oluyor. Bu açıdan bakılırsa sosyal medyanın bir artısı daha ortaya çıkmış oluyor.
Şirketler Video Sitelerine de Yönelmektedirler

Sadece çok kullanılan ağlarla kalmak yerine video sitelerine yönlenmede hızlandı. Çünkü firmayla ilgili bilgi verici video istediğiniz kitle tarafından rağbet görebilir. Tanıtım videoları daha etkileyici ve akılda kalıcı olabilir. Sosyal medya büyüdükçe şirketler açısından kullanımı da büyüyor.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.