Tuncay Lakot

Tuncay Lakot

Sıra bizde!

Yaklaşık 1.5 yılı aşkın bir süredir görev yaptığım Haber61.net sitemizde ki ilk köşe yazıma 2016 yılının ilk ayında imza atmak istedim. Uzun bir zaman diliminin ardından yeniden sorunları gündemi getirmeye görüşlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

 Neden bu kadar zaman ara verdiğime gelince, o kadar yazan çizen var ki bu sıralar iyi bir okuyucu olarak elimden geldiğince kaçırmadan takip ederim bütün köşe yazılarını gerçekten çok iyi yazan büyük abilerimiz ve küçük kardeşlerimizin yanı sıra harbiden bu işi beceremeyip eline yüzüne bulaştıranların sayısı az da değil hani .

İşimiz sadece spor değil elbet gazeteciliğin dalı yoktur anlayışı günümüzde iyice hafızalara sokulmaya devam ettiği müddetçe gazeteci her şeyi yapar mantığına ayak uydurmaya çalışanlardanız.

Meslek hayatım radyo programcılığı ile başlayıp ardından Seslendirmen, Tv Muhabiri, Haber Spikeri, Maç Spikeri, Haber Montajı, Reklam Montajı, Program Sunucusu vs…. Hep şu soru sorulup durdu şahsıma yıllarca neden buradasın diye bende herkes İstanbul sevdası peşinde biz kendi memleketimizde gelebileceğimiz en iyi yere gelebilmek olmalı dedik. Daha doğrusu bize hiç sıra gelmedi saçlarına ak düşmüşlerin ihtiraslarından bir yerlerde bizler olalım, arkamızdan kimse yetişmesin biz hep anılan olarak kalalım zihniyetlerinin kurbanıyız bir nevi. İçlerinde iyi olanlar yok mu var tabi ki işi laiki ile yapanı ödüllendirenleri hep alkışlarım.

Malumunuz bu meslekte herkes iyi kötü olanını ya da ben kötüyüm diyenini ben hiç duymadım.

Daha düne kadar şahsımıza abi deyip iyi makamlara gelince çehresi değişip isimlerinin başına saygıdan kullanılan “ABİ” ifadesini kaldıracak kadar da büyüdüklerini sananlarda.

Bu kısa özgeçmiş ve meslek hayatının içinde rutin olanlara değindikten sonra gözlemlediğim birkaç  konuyu sizinle paylaşmak isterim.

Malum Trabzonspor’da her kongre öncesi ve sonrası yaşananlar transfer dönemleri de buna eklenince gazetecinin malzemesi artar.

Trabzonspor’da Hacıosmanoğlu döneminin kapanmasıyla birlikte herkes bu iş tamam Trabzonspor artık kurtuldu. Para gelecek, transfer yapılacak, herkes susacak Trabzonspor yönetimi bu işi  yapacak anlayışı benimsetilmeye çalışıldı ve bu da yapılan kongre de sandığa yansıdı 50.yılda şampiyonluğa sloganı ile.

Bir aylık bir zaman dilimi geçmesine karşın tek başınalık taktiği ile sorunların üstesinden gelinmeye çalışılan bir anlayışı dışarıdan gözlemlemeyi sürdürüyoruz.

Herkes şu soruların cevplarınıı bekliyor. Ne değişecek Trabzonspor’da stad mı dolacak? borçlar mı azalacak? başarımı gelecek diye. Görünen o ki uzun bir süre daha bu sorulara yanıt bulamayacağız.

Aslında sorun zihniyet te Karadeniz insanı enteresan bir huya sahiptir, kendi insanıyla sürekli didişip durur ama dışarı çıktığında birbirlerini koruyup kollar.

Dün makam için verilen sözlerin bugün arkasında durup duramayacağını merak ettiğimiz bir oluşumla karşı karşıyayız.

İnce eleyip sık dokumaya çalışıyoruz diyenlerin nasıl başarıyı sağlayacaklarını merak ediyorum doğrusu.Sevgilerimle

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.