Başkan Ergül'den "çöp alanı" açıklaması

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, belediye tarafından denize çöp döküldüğü iddialarına ilişkin, "Böyle bir şey mümkün olamaz” dedi. 

Başkan Ergül'den "çöp alanı" açıklaması

Başkan Ergül, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, bazı basın yayın organlarında, belediyeleri tarafından eski çöp depolama alanına tekrar çöp döküldüğü ve bu çöplerin de denize ulaştığına dair haberlerin yer aldığını söyledi.



Sinop Belediyesi olarak yapılan bu tür haberlerde kasıt aradıklarını vurgulayan Ergül, sahil hattında yer alan kent merkezi ile Erfelek, Gerze, Ayancık, Türkeli ve Dikmen ilçelerinin tüm çöplerinin Katı Atık Düzenleme, Depolama ve Geri Dönüşüm Tesisine gönderildiğini ifade etti.

Ergül, zaman zaman çöplerin tesise götürülmeden önce belirli noktalarda biriktirildiğini belirterek, "Mesela Türkeli ilçesinin çöpleri Ayancık ilçesinde bulunan geçici alanda, Dikmen ilçesininki ise Gerze ilçesinde bulunan alanda bir araya getiriliyor. Kent merkezinin çöpleri ise eski çöp alanında zaman zaman biriktiriliyor. Haberi yapan arkadaşlar bize sorsalar söylerdik. Sinop Belediyesi asla ama asla denize çöp dökmez. Böyle bir şey söz konusu bile olamaz. Her şeyi geçtik, Katı Atık Düzenleme, Depolama ve Geri Dönüşüm Tesisi olan bir belediye neden denize çöp döksün?" diye konuştu. 

Başkan Ergül'den
Başkan Ergül'den
Başkan Ergül'den
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler