Recep Ergenç

Recep Ergenç

Sıkıcı şehirler gelişmez

Bizim Neslin Uşakları (BNU) ve Trabzonlu İşadamları ve Bürokratlar Derneği (TİAB), Trabzonluların Spor Şehri tasavvurunu düzenledikleri çalıştay raporunda kayıt altına almışlardı. Spor Şehri için önemli bir aşamadan geçiyoruz; Sporcu Performans ve Data Merkezi kurulumunda makineler teslim alındı. Sporcu performans ve data merkezinin inşaatına da Trabzon Büyükşehir Belediyesi eş zamanlı başladı. 

Sıkıcı şehirler gelişmezBu sonuç, sporun bütün paydaşları ile gerçekleştirilen bir çalıştay ile başladı.  Süreç, elma seven birinin elma yetiştirmesi için -çekirdeği toprakla buluşturması- gibi ilerledi.

Süreci ilerleten BB Murat Zorluoğlu, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, GHM Birdal Öztürk ve TRU Spor Bilimleri Fakültesi dekanı Fatih Bektaş oldu.

Su sporları için aynı ekip harekete geçti

Olimpik ve olimpik olmayan su sporları merkezi için hedefe Gülcemal dolgu alanını seçtiler.

Suya dayalı neler yapılabilir?

Olimpik branşlar; Durgusu ve akarsu kanosu, kürek, yelken..

Olimpik olmayan branşlar; deniz kanosu, dragon bot, Venedik gondolu, Hover craft, suya dayalı rekreatif etkinlikler,

Su dışında; tubing, dağ bisikleti sayılıyor.

Yine Gülcemal (ayının bin hikayesi de bal ve armut üzerinedir)

BB, STK’lar, TRU Spor Bilimleri Fakültesi ve GHM Su Sporları Merkezi parkurları için Gülcemal dolgu alanını adres gösterdiler. Bu merkez şehirle birlikte iç içe yaşasın, yaşatılsın isteniyor. 

Sıkıcı şehirler gelişmez

BB yetkilileri de projeyi destekliyorlar: Sıkıcı şehirler gelişemez.

Gülcemal su sporları merkezinde (Yelken, kano, sörf, kürek, rafting vb. sporları) yapılabilecek. Bir turizm destinasyon alanı yaratılacak. Yerli ve yabancı binlerce sporcu için Trabzon’da kamp ya da yarışma olanağı yaratılacak. Trabzonlular kadar bölge insanı bu yaşam alanında su sporlarını izlerken karada da gerçekten keyifli zaman geçirebilecek.

Nasıl?

Etkinlikler karada da farklı aktivitelere katılma ya da izlemeye olanak yaratacak. Trabzonlular Gülcemal’de oluşturulacak parkurlarda kürek çekenlerin, rüzgar ile dans eden yelkencilerin, sörfçülerin, kanocuların, raftingcilerin büyük heyecanlarına ortak olacaklar.

Bu şehrin denizi en güçlü yanıdır. Bu güçlü yanın açığa çıkarılma zamanı gelmiştir.

Su Sporları Merkezi sadece Trabzon’un değil ülkemizin de ilk ve tek merkezi olmaya şimdiden adaydır. Hatta uluslararası su sporları kampları için de adaydır. Gülcemal gelecekte Trabzon şehrinin görünürlüğünün ve tanıtımının etkinliklerle dolu tek adresi olacak olduğuna inanıyoruz.

Proje hazır olduğunda “Trabzon Su Sporları Merkezi” BB Başkanı Murat Zorluoğlu’na sunulacak.

Sıkıcı şehirler gelişmez

Sırası ile önce planlama ve onay için de söz Başkanda olacak

Başkan hemşerilerinin (STK’ların) ve TRU Spor Bilimleri Fakültesinin olgunlaştırdığı projeyi izleyecek, karar verecek.

Gülcemal’de kurulacak Su Sporları Merkezi ve Trabzon’un sahip olduğu diğer spor tesisleri alt alta yazıldığında;

Trabzon “gerçek anlamda” yeni bir turizm başlığına kavuşmuş olacaktır: “Trabzon Spor turizmi” ile de fark yaratacak..

Bu şehrin güçlü yanlarını geliştirmek, onu rekabette bir adım öne geçirmek hepimizin görevi.

Hemşerilik bunu gerektirir.

Hemşerilerin yaptığı tüm bu çalışmalar tabii ki çok değerlidir.

Ama önerilen bu merkez hayata geçirildiğinde, etkileri ve sonuçları çok iyi takip edilmedikçe verimli olmayacağı, sonuç alınamayacağı da ortadadır. Bütün işlerimize yılmazlık ve dayanıklılık kazandırmak en başta sayılmalıdır.

 Özetle, Gülcemal Su Sporları Merkezimiz de planlanacak etkinlikler ile “Trabzon sıkıcı şehir” suçlamasından da kurtulacak, gelişme ve zenginleşmesinde çarpan etkisi ile fark yaratacaktır.
Bu yüzden, bu çalışmalara tüm spor paydaşlarının sahiplenmesi ve takipçisi olması çok önemlidir.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR