Osman Kanber

Osman Kanber

Şike Mecbur Olmadan...!

Meclisteki dört partinin üzerinde anlaştığı ancak Spor Bakanı da dahil hiç kimsenin sahip çıkmadığı “şikecileri koruma yasası” kabul edildi.

Ben üzerinde bütün partilerin anlaştığı, Salı günü komisyona gelen, Çarşamba günü genel kurulda kabul edilen bir başka yasa hatırlamıyorum.

Bu hız ve birlikteliğe bakılırsa ne kadar önemli ve acil bir sorunu çözmüş meclisimiz.

Nisan’da çıkardığı yasayı Kasım’da değiştirenlerin gerekçesi cezaların ağır oluşu. demek ki ülkedeki bütün cezalar adil ve orantılı sadece şikecilerin cezası orantısız. Onu da düzeltince her şey tamam oldu.

13 yaşında 26 erkeğin cinsel istismarına maruz kalan N.Ç. davası daha bir ay önce gündemimizde idi. Cumhurbaşkanımız bile 26 kişiye verilen cezanın az olduğu konusunda görüşlerini belirtti. Ne acıdır ki mecliste “şikecileri koruma yasası” görüşüldüğü saatlerde itiraz süresi dolan minik N.Ç. davasında cezalar kesinleşti.  Cumhurbaşkanı dahil tüm ülke N.Ç davasında verilen cezaların azlığı konusunda hemfikir ama düzeltelim diyen yok. Şikecilerin sahibi çok.

Kahraman futbol camiası ve siyasetçiler, yasayı değiştirerek cezaevindekileri kurtarmak yetmez. Şimdi TFF talimatlarını değiştirerek şikeci takımların küme düşme benzeri cezalarını da halletmelisiniz.

Bu hızla giderseniz yakında şike bazı takımların doğal hakkı haline gelecek.

Trabzonspor’un 6 şampiyonluğu var. Bunların 4’ünde ligi Fener 2. bitirmiş.

Aykut hemen bir basın toplantısı yaparak “ yeni şartlara göre Trabzonspor’un Şampiyon Fener’in ikinci olduğu şampiyonluklar irdelenmelidir” demeli.

Sadri Şener de Kulüpler birliğinde bu konuyu gündeme getirmelidir. Mesela Trabzonspor’un ilk şampiyon olduğu 1975-76 sezonunda Fenerbahçe 3 puan farkla ikinci. Şimdi kendisine verilmeye çalışılan şike yapma hakkı o zaman kullandırılsa idi acaba kim şampiyon olurdu.

Altı şampiyonluğumuzdan Trabzon’un Birinci Fener’in İkinci olduğu 4 şampiyonluk irdelenmelidir. Fener eğer o yıllarda şike yapmayı becerememişse ve bu yüzden ikinci olmuşsa bu mağduriyeti önlenmelidir.

Hadi size bir kıyak yapayım Trabzonsporlular; belki zaman aşımından kurtarırsınız.

**************

Temel 20 senedir Almanya'da yaşıyormuş. Bir gün göçmen bürosuna gidip Almanya'dan kesin dönüş yapacağını söylemiş.

 

Göçmen bürosundaki Almanlar Temel'i tanıyorlar, seviyorlar.

 

Sormuşlar ; “Niye dönüyorsun” diye.

 

Temel; “homoseksüeller yüzünden” demiş.

 

Bürodakiler şaşırmış; ”Seni rahatsız filan ediyorlarsa hemen bir şikâyette bulun, gereğini yaparız. Buradan bu yüzden ayrılmana değmez” demişler.

 

Temel ;  “Beni rahatsız etmiyorlar” demiş.

 

Bürodakiler yine şaşırmış; “Peki neden gidiyorsun?”

 

Temel cevaplamış : “Burada 20 yıl önce homoseksüellik yasaktı,10 yıl önce serbest oldu, 5 yıl önce de evlenmelerine izin verildi. Homoseksüellik mecbur olmadan dönmek istiyorum.”

 

Türkiye'de de şike ne zamandan beri var bilmiyorum ama hep suçtu. Geçen yıl cezalandırılıyordu,  simdi hafifletildi, yakında serbest olur, mecbur olmadan bir şeyler yapmak lazım ...!

 

 

twitter adresim: www.twitter.com/osmankanber

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR