Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Sıfır Stres!

Grupta puanı olmayan, karşı kıyıdan gelen komşu önünde, Başakşehir deplasmanını düşünerek rotasyon yapan Ünal hoca, sakatlığı yeni düzeldiği için riske etmediği Obi Mikel’in yanı sıra Hüseyin, Hosseini ve Sturridge’yi pazartesi gecesine İstanbul’a sakladı.

Bu dörtlünün yerine, Yusuf Sarı, Kamil Ahmet, Campi ve Fernandes ev sahibinde ilk 11’de forma giyen oyuncular oldu.

Bu gruptan çıkma iddiasını sürdürebilmek için, bu karşılaşmadan mağlup ayrılmaması gereken bordo mavililer, ilk yarıdaki bir kaç net pozisyonunu ’es’ geçince, ortam Rus takımına yaradı.

Trabzonspor gibi, kendi ülkelerinde oynayan toplam 12 milli oyuncusu olan FC Krasnodar takımında, ilk yarıda Süleymanov’un takımı adına üst direkte patlayan şutunu da, unutmamak gerek.

Rusya Premier Ligi’nde 13 hafta sonunda, 27 puanla 3.sırada şampiyonluk mücadelesi veren Krasnodar takımında ilk yarıda, Trabzon kalesinde zaman zaman for hattındaki Süleymanov ile sıkıntı yarattı.

Bana göre çok da iyi bir takım görüntüsü vermeyen Rus ekibi’nin, grupta oynadığı ilk iki maçını da mağlup kapatması bu yüzden tesadüf değildi.

Oyunun ilk 70 dakikasına kadar, Nwakaeme ve Sörloth’un son vuruşlarındaki şansızlıkları tabelaya olumsuz yansırken, oyuncuları isteksiz olan bordo mavililerin taraftarları ise takımlarını bu 90 dakikada da tribünlere gelerek yalnız bırakmadı ama maç içinde bırakan tribünler oldu, olmadı değil. Bunu anlamak da mümkün değil!

Özellikle ikinci yarıda konuk ekip adına oyuna giren, Fjoluson, Ari ve Beşiktaşlı eski oyuncu Manuel Fernandes takımlarına hareket getirirken, aynı görevi aynı sürelerde üstlenen Avdijaj, Doğan ve Ahmet Canbaz aynı katkıyı arkadaşlarına maalesef sağlayamadı.

İkinci 45 dakikada önce İsveçli Berg, sonra Hollandalı Vilhena’nın golleri bitiş düdüğünü çaldırdı.

İnanır mısınız stadyumda sanki bir maç havası yok gibiydi. Taraftarları bilmem ama Trabzon takımı, bu sezon sanki UEFA’yı fuzuli görüyordu. Hava gergin olmayan havaydı. Akıllar Başakşehir’in sahasındaydı.

UEFA’nın bu grubunda, ilk yarı maçlarında bordo mavililer hariç, 3 takımında galibiyeti var artık. Trabzonspor ise bilmiyorum, siftahı bu 3 takımla oynayacağı rövanşa mı bıraktı?

Gerçi matematiksel olarak kesin bir durum yok. Bence bundan sonra oynanacak, ikinci yarının ilk maçı olan 7 Kasım’da Rusya’daki FC Krasnodar maçı, Trabzonspor’un UEFA’da devam mı? Tamam mı? Sorusuna net yanıt olur.

Sanki stadyumdaki havayı Avusturyalı orta hakem Harald Lechner ve triyosu da sezmiş gibiydi.

Keyif yapar gibi strese girmeden maç yönettiler.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR