Sezgin Mumcu'dan Çalışan gazeteciler günü mesajı

Sezgin Mumcu'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü mesajı.

Sezgin Mumcu'dan Çalışan gazeteciler günü mesajı

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında, “doğru haber yapmak için mücadele eden, kamuoyunun gözü, kulağı ve vicdanı olarak çalışan değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi. 

AK Parti İl Başkanı Dr. Mumcu, “Biz gazetecilere sözde değil özde destek veren bir anlayış içinde ülke yönetiminde varız. Gazetecilerin gününü kutlarken sadece sözden, yazıdan ibaret değil, çıkardığımız yasalarla, verdiğimiz desteklerle her zaman onların yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Son olarak enflasyon artışlarından etkilenen gazetelerimizin resmi ilan paylarını neredeyse iki katına yükselttik. Aynı zamanda sosyal medya yasası ile birlikte entegre olarak internet yasasını da çıkardık. Önemli bir değişim yaşayan, dijitalleşen gazetecilik mesleğinin internet alanında da en büyük destekçisi olacağımızı gösterdik. Nisan ayı itibari ile artık internet haber siteleri de basın ilan kurumu bünyesinde destek alabilmek için şartlarını yerine getirmeye başlayacaklar. Dijital dönüşümde özellikle büyük bir israfa neden olan baskı maliyetlerini en aza indirmek adına gazetelerin internet sitelerine de ayrıca destek veriyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Gazetecilik mesleğinin, toplumsal bilinci arttırmak, güçlendirmek ve kamu yararını her zaman ön planda tutmak açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirten, İl Başkanı Dr. Mumcu, “Gazetecilik onurlu ve çok anlamlı sorumluluklar taşıyan bir meslektir. Bu işe gönül veren arkadaşlarımızın yaşadıkları zorlukları, gece gündüz verdikleri emeği toplum olarak takdir etmememiz mümkün değil. Basınımız, geçmişten günümüze kadar önemli bir gelişme göstererek, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da etkinliğini her geçen gün artırmakta olup demokrasimizin güçlenmesine katkılar sağlamaktadır. Bu gelişmede, şüphesiz en büyük pay, görevini fedakârca yapan basın çalışanlarına aittir. 1830’lara gittiğimizde Padişah 2. Mahmut’un emriyle çıkarılan Osmanlı’nın ilk resmi gazetesi 1831 yılında basılmaya başlanan Takvim-i Vekayi ülkemizin gazetecilik tarihinin başlangıcı olarak kabul ediliyor. 1800’lü yılların ortalarından itibaren başlayan ve köklü bir geçmişe sahip olan gazetecilik mesleğini icra eden öncelikle görevi başındayken hayatını kaybeden gazetecilerimizi rahmetle anıyor, halen devam eden yerel ve ulusal tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum. Rabbim doğru yoldan ayırmadan görevini yerine getirmeyi herkese nasip etsin inşallah” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem