Şehitlerin kanı yerde kalmadı

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde Hanuşağı Jandarma Karakolu'na eylem hazırlığında olan ve keşif çalışmaları yaptıkları belirlenen PKK'lı teröristlere dün gece yarısı operasyon düzenlendi. 15 kişi oldukları tahmin edilen terörist gruptan, çıkan çatışmada 2 ka

Şehitlerin kanı yerde kalmadı
Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde Hanuşağı Jandarma Karakolu'na eylem hazırlığında olan ve keşif çalışmaları yaptıkları belirlenen PKK'lı teröristlere dün gece yarısı operasyon düzenlendi.

15 kişi oldukları tahmin edilen terörist gruptan, çıkan çatışmada 2 kadın terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi. Kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan hava destekli operasyonda, bazı PKK'lıların yaralandığı ve diğerlerin yaralıları da yanlarına alarak kaçmaya çalıştıkları belirtildi.

Ovacık'ın Hanuşağı Jandarma Karakolu'na saldırı hazırlığında olan ve keşif çalışmaları yapan bir grup teröristin tespit edilmesinin ardından, karakolda güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı. 7'si kadın 8'i erkek 15 kişi oldukları belirlenen teröristlerin bulunduğu bölgeye özel eğitimli Jandarma Özel Harekat Timleri bir hafta önce karadan büyük bir gizlilik içinde sızarak teröristleri takibe aldı. Teröristlerin tüm hareketlerini izleyen timler dün gece yarısı, karakola saldırmak için iki ayrı koldan harekete geçtiğini belirleyip, teröristlerin bulunduğu noktanın koordinatlarını Jandarma Bölge Komutanlığı'na bildirdi. Hemen havalanan gece görüşlü Süper Kobra tipi helikopterler teröristlerin bulunduğu alanı bombardımana tuttu. Bu sırada yine Sikorsky helikopterlerle bölgeye çok sayıda Jandarma Özel Harekat Timleri indirilerek, teröristlerin tüm kaçış güzergahları ve stratejik alanlar tutuldu.

ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANDI
Jandarma Özel Harekat Timleri, karakola eyleme giden ve askerlerin geçiş yoluna bomba döşeyen teröristlerden bazılarıyla sıcak temas sağladı. Şiddetli çatışmaların yaşandığı sıcak temasta 2 kadın PKK'lı silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi. Sabaha kadar yer yer devam eden çatışmalarda bazı teröristlerin yaralandığı ve diğerlerinin yaralıları da yanlarına alarak ormanlık alanlara doğru kaçmaya çalıştıkları belirtildi. Tamamen ormanlık ve derin vadilerden oluşan bölgeye kaçmaya çalışan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlar gün boyu devam etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam