Şehit Kaymakamın eşinden yürek burkan paylaşım

Mardin'in Derik ilçesinde 6 yıl önce terör saldırısında görevi başında şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün acısı tazeliğini koruyor.

Şehit Kaymakamın eşinden yürek burkan paylaşım

2015 yılında Derik ilçesine Kaymakam olarak atanan ve teröristler tarafından makamına yerleştirilen el yapımı patlayıcının 10 Kasım 2016'da patlatılması neticesinde şehit düşen Muhammet Fatih Safitürk, mülki idare camiası başta olmak üzere devlet ve vatandaşlar tarafından rahmetle anılıyor.

ŞEHİT EŞİNİ DE ETİKETLEDİ
Sosyal medya üzerinden çok sayıda ‘taziye’, ‘anma’ ve ‘rahmet’ mesajları atılırken şehit kaymakamın eşinin paylaşımı yürek burktu.

Şehit Kaymakamla oğlu Asım Eren’in fotoğrafıyla birlikte şehitten hatıra kalan kalemleri, şehidin twitter adresini de etiketleyerek paylaşan Ayşegül Safitürk’ün attığı tweet, okuyan herkesi duygulandırdı.

KALEMLER KAZANACAK
Şehidin eşi Ayşegül Safitürk paylaşımında, “Babanın kalemleri oğlum. Epeyce de kitapları var sana rehber olacak. Başını hep dik tut. Ve unutma. Kalemler kazanacak! 6 yıl…” ifadelerini kullandı.

Yüzlerce beğeni ve yorum alan paylaşıma taziye mesajları yağdı.

Vatandaşlar, “Şehidimiz cennette nur içinde yatsın” duasında bulundu.

MEZARINI TÖRENE LİSE ÖĞRENCİLERİ HAZIRLADI
Öte yandan Şehit Safitürk'ün mezarı liseli öğrenciler tarafından düzenlendi.

Şehit Safitürk için her sene mezarı başında anma programı gerçekleştiriliyor. Bu sene geçekleşecek olan anma programı öncesinde Arifiye Mesleki Teknik Anadolu Lisesi grafik ve fotoğraf alanı öğrencileri tarafından boya yenileme işlemi yapıldı.

10. ve 12. sınıf öğrencileri tarafından yapılan düzenlemede Şehit Kaymakamın mezarının yıpranmış yazı ve bayrakları törene hazır hale getirildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler