Şeffaf plak tedavisi nedir? Kimlere ve nasıl uygulanır? Dr. Ruhi Nalçacı cevapladı

Trabzon’da Dentomed Şana Ortodonti Uzmanı Dr. Ruhi Nalçacı, şeffaf plak tedavisi hakkında Haber61’e konuştu.

Şeffaf plak tedavisi nedir? Kimlere ve nasıl uygulanır? Dr. Ruhi Nalçacı cevapladı

Trabzon’da Dentomed Şana Ortodonti Uzmanı Dr. Ruhi Nalçacı, şeffaf plak tedavisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Nalçacı açıklamalarında “Ortodontik sorunu aslında aynaya baktığımızda anlayabiliriz. Dişlerimiz eğri veya çenemizde bir problem varsa veya ısırma problemi yaşıyorsak bizde bir ortodontik problem var demektir. Şeffaf plak tedavisi, teller olmadan yapılabilen bir tedavi yöntemidir. Takıp çıkarılabilen, kullanımı kolay ve rahat bir yöntem. Hastanın yaptığı şey plakları 1 haftalık süreyle değişerek kullanması. En çok kullandığımız şeffaf plak tedavisi Amerika’dan geliyor. Ülkemizde bu yöntem oldukça iyi durumda. Bizler de Trabzon bölgesinde klinik olarak oldukça iddialıyız ve çok güzel işler yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Nalçacı, açıklamalarında ayrıca “Biz genel olarak hastamızın ağız hijyenine dikkat ediyoruz. Ağız hijyeni kötü bir hastaya hiçbir ortodontik tedaviyi uygulamak doğru değil. Çünkü var olan problemi daha kötü hale getiriyorsunuz. Temizlikten sonra ilk yaptığımız şey dijital tarama. 3 boyutlu tarayıcılar vasıtasıyla bilgisayar ortamına aktarıyoruz. Simülatör ile hastalara sonuçları gösterdiğimizde, hastanın kafasında daha net bir bilgi ve net bir görsel oluşuyor. Gerekirse tomografi de alıyoruz. Sonraki aşamamız ise planlama aşaması oluyor. Bu aşamada aldığımız bilgileri sisteme yüklüyoruz. Bilgi Amerika’daki teknisyenlerinin önüne düşüyor. Teknisyen de bizim talimatlarımız ve elde edilen veriler ışığında bizlere bir tedavi planlaması hazırlıyor. Biz bunları inceliyoruz. Sonrasında üretim aşamasına geliyoruz ve plaklarımızı elde ediyoruz. Hastanın tek yapması gereken ise bu plakları ağzına yerleştirmek ve bunu haftalık olarak değiştirmek.” ifadelerine de yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık