Yaralı karaca koruma altına alındı

Samsun'da yaralı bulunan karaca, Doğa Koruma ve Milli Parklar Terme Müdürlüğü’nce koruma altına alındı.

Yaralı karaca koruma altına alındı

Samsun’da köpeklerden kaçarken evin avlusuna sığınan yaralı karaca, Doğa Koruma ve Milli Parklar Terme Müdürlüğü’ne teslim edildi. Koruma altına alınan karaca, tedavisinin ardından tekrar doğal alanına salınacak.

Samsun’un Terme ilçesi Sakarlı Mahallesi’nde köpeklerden kaçan karaca, Yakup Gödek’e ait evin avlusuna sığındı. Köpek sesleri üzerine bahçeye çıkan Yakup Gödek bahçesine sığınan karacayı görerek koruma altına aldı.

Yaralı karaca koruma altına alındı

Karacanın, sürüsünden ayrılmış ve kaçamayacak kadar yorgun olduğunu gözlemlediğini söyleyen Gödek, “Bir düzine köpek karacanın peşindeydi. Diğer hayvanlar tarafından vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Bahçemize sığındıktan sonra ahırımıza götürerek sakinleştirdik ve besledik. Samsun Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile iletişime geçerek durumu bildirdik. Yaralı karacayı 1 gün ahırımızda misafir ettikten sonra yetkililere teslim ettik” dedi.

Yaralı karaca koruma altına alındı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce koruma altına alınan karaca, tedavisinin ardından tekrar doğal yaşam alanına salınacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler