Samsun'da vatandaşa dış cephe müjdesi

Hakan AKGÜN/SAMSUN, () - SAMSUN Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı 1'nci oturumu Meclis Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında gerçekleşti. Mecliste Samsun'da, 18-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan 23. İşitme Engelliler...

Samsun'da vatandaşa dış cephe müjdesi

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı 1'nci oturumu Meclis Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında gerçekleşti. Mecliste Samsun'da, 18-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları öncesinde, 'kent estetiği' uygulaması kapsamında sıvanan ve boyanan binaların kime fatura edileceğini konusu karara bağladı. Alınan karar doğrultusunda bu masrafların Büyükşehir Belediye Başkanlığı bütçesinden karşılanması oy birliğiyle kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı 1'nci oturumu Meclis Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşti. 49 gündem ve 1 gündem dışı olmak üzere toplam 50 madde, görüşülerek karar bağlandı. 620 milyon TL olan Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 mali yılı tahmini bütçesi, 150 milyon ek ödenek ile birlikte 770 milyon TL olarak açıklandı.

Oylama öncesi konuşan CHP Grup Başkanvekili Mustafa Tüfek, "Borcu borçla kapatıyoruz. Özellikle faaliyet raporunda da söyledim. Dövizli borçlarımıza mutlaka bir önlem alınmalıdır. Çünkü kur farklarının nereye varacağı konusunda birtakım endişelerim var" dedi.

BAŞKANVEKİLİ ÇAKIR: BORÇLANIYORUZ AMA ŞEHRİN KALİTESİNİ YUKARI TAŞIYORUZ

Yapılan yatırımların çoğunu borçlanarak yaptıklarını ifade eden Başkanvekili Turan Çakır ise, "Büyükşehir belediye hizmetlerini keşke borçlanmadan yapabilsek. Bizim kendi özel hayatımızda bile beklentilerimiz çok yükseldi. Bunu şehir bazında düşündüğünüzde, şehrin en ücra köşesinde oturan vatandaşlarımız haklı olarak toplu taşıma aracı istiyor, kanalizasyon istiyor, yol istiyor. Çünkü ülkenin her yerinde alt geçitler, üst geçitler, köprüler yapılıyor. Bizim de bunları yapmamız gerekiyor. Büyükşehir belediye sınırları genişledi. Başkanlarımızın da talimatı ile hizmetlerin hayata geçmesi noktasında gayret sarf ediyoruz. Bizim gibi orta ölçekli illerinde maalesef bunları son 2 yılda borçlanarak yapıyoruz. Bu zamana kadar hiç fuzuli harcamalarımız olmadı. Biz borçlanıyoruz ama şehrin yaşanabilirliğini, şehrin kalitesini yukarı taşıyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
GÜLSAN SANAYİ SİTESİ 6 AY İÇİNDE BOŞALTILACAK

Mecliste ayrıca Samsun gündemini uzun süredir meşgul eden Gülsan Sanayi Sitesi'nin kaldırılması ve yeniden düzenlenmesine dair çevre düzeni planı değişikliğine dair gündem maddesi görüşüldü. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararıyla kabul edilen çevre düzeni planı değişikliğine uygun olarak sanayi sitesi kullanımının, dini tesis alanı, kültürel tesis alanı ve rekreasyon alanı olarak yeniden düzenlenmesi imar planı oylaması meclisin oy çokluğu kararıyla kabul edildi. Karar hakkında konuşan Başkanvekili Turan Çakır, "Esnaflara gerekli tebligatlar yapıldı ve 6 ay içerisinde boşaltılacak" dedi.

KENT ESTETİĞİ MASRAFLARINI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARŞILAYACAK

Mecliste Samsun'da, 18-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları öncesinde, 'kent estetiği' uygulaması kapsamında sıvanan ve boyanan binaların kime fatura edileceğini konusu da karara bağladı. İlkadım İlçesi'ne bağlı Baruthane, Kalkancı, Liman, Cedit, Karasamsun ve Kadifekale mahalleleriyle, Ankara Yolu, Adalar Köprüsü'nden Çarşamba Havaalimanı yoluna kadar olan kısımdaki binaların dış cephelerinde sıvama ve boyama işlemleri yapılan görüşmeler sonrasında vatandaşların gelirlerinin düşük olmasından dolayı masrafların Büyükşehir Belediye Başkanlığı bütçesinden karşılanması oy birliğiyle kabul edildi.

BAŞKANVEKİLİ TURAN ÇAKIR: HİÇ BİR ÜCRET TALEP ETMEDEN YAPMAK İSTİYORUZ
Meclise gündem maddesi hakkında bilgi veren Başkanvekili Turan Çakır, "Yaptığımız bu işlemde sadece boyama yapıyoruz. Görsel anlamda kirliliği ortadan kaldırmak için boyatıyoruz. Burada yaşayan vatandaşların ekonomik olarak geliri düşük aileler. Burada yapılan işlemler karşılığında hiçbir ücret talep etmeden yapmak istiyoruz. Takdiri meclisimize bırakıyoruz" şeklinde konuştu.

CANİK BELEDİYESİ’NİN TEKLİFİ RED EDİLDİ
Canik İlçe Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne sunulan ve FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan eski Canik Başarı Üniversitesi’nin üniversite ve yurt alanı kullanımlarının 'eğitim tesisi ve ibadet alanı' kullanımına dönüştürülmesine ilişkin nazım imar planı değişikliği teklifi de görüşüldü.
Madde hakkında konuşan Ak Parti Canik Meclis Üyesi Mustafa Erbay, "Burası eğitim alanı, buradaki vatandaşların ihtiyacına binaen orada bir caminin binanın içerisine yerleştirilmesi eğitime engel olmaz ki, 25 bin metrekare gibi alana camiyi koymamıza bir sıkıntı teşkil edecekse hayır verelim. Ama böyle bir şey olmaz. Esefle rica ediyorum. 25 bin metrekarelik bir alana bir caminin yerleştirilmesi engel teşkil etmemesi gerekiyor” dedi.
İlgili gündem maddesi 'eğitim tesisi' olarak düzeltilerek oy çokluğu ile kabul edildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel