Samsun'da köylülerden örnek proje

Samsun'da köye dönüşü özendirmek için çiftlik kurdular.

Samsun'da köylülerden örnek proje

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde yaşayan mahalle sakinleri, insanları yeniden köy hayatına kazandırmak amacıyla 350 tavuklu çiftlik kurdu. 

Vezirköprü Ağacaalan Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar 350 tavuktan oluşan bir çiftlik projesi hayata geçirdi. Genç nüfusun tamamen göç etmesinden yakınan mahalleliler burada mahalleye gelen çocuklara, gençlere, yetişkinlere tavuk yetiştirmeyi, yumurta toplamayı ve paketlemeyi öğretiyor. Çiftlikte tavuğun yanı sıra kaz, ördek gibi hayvanlar da bulunuyor. 

Samsun'da köylülerden örnek proje

“Çocuklara hayvan sevgisini aşılıyoruz” 
Köydeki nüfusun azaldığını belirten mahalle sakini Erdal Tokcan, “İnsanları köye bağlamak, köyde kalıcı olmalarını sağlamak amacıyla bir proje geliştirdik. Daha sonra bu projemizi köylü dostlarımıza bildirdik. 350 tavuktan oluşan bir tavuk çiftliği dizayn ettik. Ayrıca bir grup oluşturarak çiftlikteki haberleri grup üyeleri ile paylaşıyoruz. Köyümüze gelen çocuklar burada üretimden paketlemeye kadar her aşamayı öğreniyor. Öğrenmenin yanı sıra hayvanlara sevgi ve saygıyı da öğreniyorlar. Burada hiç kar amacı gütmüyoruz. Yeni projeler geliştireceğiz” dedi. 

Samsun'da köylülerden örnek proje

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler