Samsun'a kar ve fırtına uyarısı yapıldı!

Samsun genelinde etkili olması beklenen kuvvetli sağanak, kar ve fırtına uyarısı yapıldı.

Samsun'a kar ve fırtına uyarısı yapıldı!

Samsun Valiliği, Samsun'da hava sıcaklıklarının hissedilir seviyede azalacağı kuvvetli sağanak, kar yağışları ve fırtına beklendiğinden, muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün(MGM) yaptığı son değerlendirmeye göre Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havaya ek olarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava sisteminin kuzeybatı kesimlerinden başlayarak tüm Türkiye'yi etkisi altına alması bekleniyor.

Samsun'a kar ve fırtına uyarısı yapıldı!

Hava sıcaklıklarının; salı günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak, hafta ortasından itibaren 6 ile 15 derece arasında azalacağı tahmin ediliyor.

MGM ani sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar, ağaç veya direklerin devrilmesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması, meteorolojik tahmin ve uyarıları dikkatle takip edilmesi gerektiği vurgulandı.

Ani sıcaklık değişiminin bu gece 00.00 sıralarından itibaren 26 Mart saat 23.00 sıralarına kadar etkili olması bekleniyor.

Samsun'da fırtına öncesi görüntülenen gökkuşağı ise kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Samsun'a kar ve fırtına uyarısı yapıldı!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler