Ormanlar miras değiş emanet!

 Yılmaz: “Ormanlar bir miras değil, emanettir”

Ormanlar miras değiş emanet!

Karadeniz Doğayı Koruma Federasyonu Başkanı Taner Yılmaz, “Ormanlar atalarımızdan, dedelerimizden bizlere intikal eden bir miras gibi değerlendirilmemelidir. Bizlere atalarımızdan kalan bir emanettir" dedi. 


21-26 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla açıklama yapan Taner Yılmaz, ormanların bir milletin en önemli zenginlik kaynağı olduğunu belirterek, uzun bir süreç içerisinde oluşan ormanları korumak ve yeni orman alanları oluşturmak her vatandaşın görevi olduğunu söyledi. Yılmaz, Türkiye’de ormanların ve doğal varlıkların tehdit altında olduğunu, insanoğlunun kişisel çıkarları uğruna ve acımasızca ormanları yok ettiğini, o güzelim alanları işgal ettiğini ifade etti. 
Yılmaz, “Yeşili, ağacı ve ormanları korumak her bireyin görevidir. Ağaç ve ormanı korumak bir uygarlık meselesidir. Ormanın ve ağacın, aldığımız nefes kadar önemli olduğunu çocuklarımıza anlatmak başlıca görevlerimiz dahilinde olmalıdır. Cennet vatanımızı süsleyen ve nefes almamızı sağlayan bu ormanlar atalarımızdan, dedelerimizden bizlere intikal eden bir miras gibi değerlendirilmemelidir; bizlere atalarımızdan kalan bir emanettir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Ülkenin ciğeri olan ormanları korumak konusunda daha duyarlı davranılması gerektiğinin altını çizen Yılmaz, “Tüm dünyada ve ülkemizde çevre bilincini oluşturmak ve ormanların önemini vurgulamak dolayısıyla 21- 26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası’nda ormanların korunduğu ve yeşil alanların çoğaldığı bir dünya diliyorum” diye konuştu.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler