Karadeniz'de fırtına etkili oldu

Türkiye'nin batısında etkili olan fırtına bugün akşam saatlerinden itibaren Karadeniz'de de etkisini gösterdi. Fırtına Ordu ve Samsun'da hasar yarattı

Karadeniz'de fırtına etkili oldu

SAMSUN

Samsun’da yaşanan fırtınada bir apartmandan uçan çatı, 2 apartmanın arasında kaldı.

Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi Anadolu Mahallesi’nde bulunan Van Sokak’ta meydana geldi. Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun’da da etkili olan şiddetli rüzgar birçok ağacı, tabelayı ve çatıyı yerinden söktü. Yaşanan olaylarda 2 kişi yaralanırken, Anadolu Mahallesi’nde Van Sokak üzerinde 2 apartman arasında kalan çatı görenleri hayrete düşürdü.
Bir binanın camına saplanarak yola düşmekten son anda kurtulan çatı, muhtemel bir facianın önüne geçti. Durumu anlatan mahalle sakinler, “Kısa süreli bir fırtına oluştu. Fırtınanın oluşmasıyla çatı yerinden uçtu. Allah'tan bir can kaybı yaşanmadı. Çatı, 2 apartmanın arasında havada asılı kaldı. İhbar sonucu ekipler mahallede gerekli önlemleri aldı ve sokağı trafiğe kapattı. Şimdi çatının tehlike oluşturduğu yerden alınmasını bekliyoruz” dedi.

Samsun’da 16.30-18.00 arasında saatte 100 km’ye çıkan rüzgar hayatı felç etti.

Karadeniz'de fırtına etkili oldu

SAMSUN

Samsun'da aniden bastıran şiddetli rüzgarın yerinden söktüğü tabela anne ile oğlunun üzerine düştü. Yaralanan anne ile oğlu hastaneye kaldırıldı.

Olay, Samsun'un İlkadım ilçesi Kılıçdede Mahallesi Muhittin Özkefeli Bulvarı üzerinde bulunan bir börekçi dükkanı önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 80 kilometreye ulaşan şiddetli rüzgar şehirde çatıları uçurdu ve birçok ağacı devirdi. Okuldan çocuğunu alıp evine gittiği öğrenilen Tuğba Apaydın (40) ile 8 yaşındaki oğlu Aras Kerem Apaydın birlikte börekçiye gidip börek alıp kaldırım üzerinde yürürken şiddeti rüzgarın etkisiyle yerinden çıkan börekçinin tabelası anne-oğulun üzerine düştü. Bir anda kendilerini yerde bulan anne ve oğlu yaralandı. Ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

SAMSUN

ORDU

Ordu’nun Fatsa ilçesinde etkili olan fırtına maddi zararla atlatıldı.

İlçede yaklaşık 10 dakika süren sağanak yağış ve şiddetli rüzgar, çatıların uçmasına ve araçların üzerine beton parçalarının düşmesine neden oldu. Fatih Mahallesi'nde bir aracın üzerinde tuğla parçaları düşerken olayda maddi hasar meydana geldi.

İlçede elektrik kesintileri yaşanırken, görevliler fırtınanın oluşturduğu hasarı gidermek için çalışmalarını sürdürüyor.

ORDU

SAMSUN

Samsun’da etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle şehrin bazı noktalarında çatılar uçtu, ağaçlar devrildi.

Samsun’da saat 16.30 itibarıyla şiddetli rüzgar etkili olmaya başladı. Saatte 80 kilometre hızla esen rüzgara dayanamayan çatılar uçtu, ağaçlar ise kökünden söküldü. Şehrin birçok noktasında çatıların ve tabelaların uçması sonucu çevrede ve araçlarda maddi zarar oluştuğu öğrenildi.

Yaralananlar var
Tekkeköy ilçesi Kerimbey Tramvay İstasyonu yakınında bir şantiyenin çatısı tramvay hattına uçtu, seferler durduruldu. İlkadım ilçesinde çatı ve tabela uçması sonucu yaralananların olduğu öğrenildi.

SAMSUN

SİNOP

Sinop'ta kuvvetli rüzgar günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ederken, Türkeli ilçesinde bazı evlerin çatısı uçtu. O anlar ise vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı. Görüntülerde; çatıdan kopan parçaların savrulması ve belediye misafirhanesinde kalan öğrencilerin çığlık atıp, cam kenarından kaçmaları yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler