Büyükşehir Belediyesi’nde 415 TL Krizi! Dava açtılar!

Taşerondan kadroya geçen işçiler Trabzon'da kriz yarattı

Büyükşehir Belediyesi’nde 415 TL Krizi! Dava açtılar!

Trabzon Büyükşehir Belediyesinde kadroya geçen taşeron işçilerin toplu sözleşmeden doğan 415 TL’lik maaş zammı kanun engeline takılınca Büyükşehir, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını mahkemeye verdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinde taşeron firmadan kadroya geçen 667 işçi, 415 TL’lik maaş zammı için harekete geçince belediye zammı vermemek için sorumluluğu mahkemede aldı. İYİ Partili Davut Çakıroğlu, “Giderayak yandaşları belediyeye toplayan ve aile şirketine döndüren Büyükşehir, 415 TL’lik zammı vermemek iin bakanlığa dava ediyor” dedi. TRABEL Yönetim Kurulu Başkanı Seyfullah Kınalı ise, “Kanuna göre belediye şirketlerinin eğer bir sendikayla sözleşmesi varsa bu sözleşme süresi bitene kadar mevcut sözleşmenin şartları geçerlidir. Fakat Hizmet – iş Sendikası mağdur olduğunu düşünerek bakanlıktan toplu sözleşme hakkı alınca, çelişki doğdu. Bizde dava sürecini başlattık” açıklamasını yaptı.

(Karadeniz)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber