"Interreg NEXT Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı" tanıtım ve eğitimleri yapıldı

"Interreg NEXT Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı" Samsun'da yapıldı.

"Interreg NEXT Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı" tanıtım ve eğitimleri yapıldı

"Interreg NEXT Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı" tanıtım etkinlikleri ve proje eğitimleri Samsun'da yapıldı.

Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan, "Interreg Next 2021-2027 Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı" tanıtım etkinliğine çevrim içi katılarak, Türkiye'nin "Sınır Ötesi İşbirliği Programları"nın ikisinden geçen dönemlerde yararlandığını aktardı.

Türkiye'nin yararlandığı programlar hakkında bilgi veren Özcan, şöyle devam etti:

"Bunlardan birincisi Bulgaristan ile yürüttüğümüz Türkiye-Bulgaristan senatosu iş birliği programıydı. Edirne ve Kırklareli illerimiz bu programdan yararlanıyordu. İkinci programımız ise Karadeniz Havzası İşbirliği Programı, Edirne'den Artvin'e kadar olan kıyı şehirlerimizde 23 şehrimiz bu programlardan yararlandı. Yeni dönemde de yararlanmaya devam edecek. Bu dönem üçüncü bir programa dahil olmaya çalışıyoruz. O da Akdeniz programı. Burada da Edirne'den Hatay'a kadar kıyıda olan 25 şehrimiz bu programdan yararlanacak. Programların ilkini haziran ayı içerisinde Edirne'de, ikincisini geçtiğimiz hafta Trabzon'da yaptık. Sonuncusunu ise şimdi Samsun'da gerçekleştiriyoruz. Sonbaharda ise Akdeniz programları için İzmir, Antalya ve Adana'ya gideceğiz. Oralarda da programları anlatacağız."

Özcan, programdan kamu kurum ve kuruluşlarıyla dernek, vakıf, meslek kuruluşları, odalar ve KOBİ'lerin yararlanmasının mümkün olduğunu kaydetti.

Samsun Vali Yardımcısı İbrahim Civelek ise "Daha rekabetçi ve akıllı Avrupa", "Daha yeşil ve düşük karbon üreten bir Avrupa" temalarında 71 milyon avroluk bütçeden Samsun'un en fazla bütçeyi almasını sağlamak için projeler üretmeyi hedeflediklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel