Deaflympics geldi, Samsun'un yıldızı parladı

Deaflympics Samsun'un tanıtımına katkı sağladı

Deaflympics geldi, Samsun'un yıldızı parladı

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kentte gerçekleştirilen 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nın (Deaflympics 2017) kentin tanıtımına büyük katkı sunduğu bildirildi.


Belediyeden yapılan açıklada, olimpiyat süresince sosyal medya hesapları ve internet siteleri aracılığı ile yapılan tüm yayın ve reklam çalışmalarının başarıyla sonuçlandığı belirtildi. 

Açılamada, Deaflympics 2017 Digital Medya raporuna göre Facebook, Twitter, Instagram ve Youtube'da milyonlarca kişinin organizasyonu yakından takip ettiği dile getirilerek, şunlar kaydedildi:

"Oyunlar başlamadan önce 1 Haziran tarihi itibarıyla olimpiyatla ilgili 5 bin 372 facebook, bin 257 twitter ve bin 505 olan instagram takipçi sayısı, açılış seramonisi ile izlenme ve takip rekorları kırdı. Olimpiyat sonunda ise facebook takipçi sayısı 24 bin 224, twitter takip sayısı 32 bin 830, instagram takipçi sayısı 12 bin 852'ye ulaştı. Sosyal medya video sitesi Youtube'da ise içerik sayısı 108, canlı yayın sayısı 11 bin 504, takipçi sayısı 1 milyon 565 bin 251 kişi olarak tespit edildi."

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, Samsun'un başarılı bir sınav verdiğini ifade etti. 

Samsun'un artık bir olimpiyat şehri olduğuna işaret eden Yılmaz, şunları ifade etti:

"Büyük uğraşlar vererek ev sahipliği yaptığımız işitme engelliler olimpiyatından çok şükür alnımızın akıyla çıktık. Hiçbir sorun yaşanmaması da artı bir güzellik ve başarı oldu. Digital medya istatistiklerine göre de şehrimizin reklamı, tüm dünyada yapıldı. Artık Samsun, bir olimpiyat ve dünya şehridir. Sosyal medyada gösterilen ilgi de bizleri ayrıca memnun etti. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum." 


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler