Bedriye Anne oğlunun yanına gitti.

“Mavi gözlü paşam olmadan tam 25 Anneler Günü geçirdim”

Bedriye Anne oğlunun yanına gitti.
Şehit Annesi Bedriye Hamlı (81), 25 yıldır Anneler Günü'nü şehit oğlunun mezarı başında geçiriyor. 
18 Nisan 1992’de bölücü terör örgütü mensuplarının Iğdır sınırları içinde bulunan Pamuk Geçidi'nde gerçekleştirdiği yol kesme eyleminde şehit ettiği 4 astsubaydan birisi olan Samsunlu Şehit Astsubay İlhan Hamlı’nın annesi Bedriye Hamlı her yıl olduğu gibi bu yılda Anneler Günü’nde sabahın ilk saatlerinde Samsun Asri Mezarlık'taki şehitlikte oğlunun mezarı başındaydı.
Her şehit annesi gibi Samsunlu şehit annesi Bedriye Hamlı’nın anneler gününde ilk işi Samsun Asri Mezarlık'taki şehitlikte yatan oğlunu ziyaret etmek oldu. Sabahın ilk saatlerinde gerçekleştirdiği ziyarette şehit oğlunun mezarı başında Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti, mezarı temizleyip çiçeklerini suladı. Şehidinin mezarındaki çiçekleri koklayarak, şehidinin mezar taşını elleriyle okşadı. Anneler Günü'nde şehidinin mezarında oğlunun kokusu arayan şehit annesi Bedriye Hamlı, çok buruk ve çok özlem dolu bir Anneler Günü daha geçirdiğini anlattı.
Bir Anneler Günü’nü daha buruk geçirdiğini ifade eden Hamlı, “İçim buruk yüreğim özlem dolu. Çok özlüyorum. Mavi gözlü paşamı çok özlüyorum. Şehit oğlumu çok özlüyorum. Tam 25 yıl oldu, şehidimizin acısı ilk günkü gibi taze. Yüreğimdeki yangın hiç sönmüyor. Mavi gözlü paşam olmadan tam 25 anneler günü geçirdim. Evimin adresini bile değiştirmedim gelirde bulamaz diye. Gözlerim hep kapıda bekliyorum ama o bu kapıdan bir daha girmiyor. Evimize gelmiyor, bu kapıdan bir daha girmiyor, bir telefon bile açmıyor diye ona hiç kızmıyorum. Artık ben Anneler Günü'nde içim yana yana ona gidiyorum. Biliyorum o vatan için millet için bayrak için bu güzel ülkemizin bölünmez bütünlüğü için şehit düştü. Vatan sağ olsun demekten başka ne yapabilirim ki! Şehidimizin ve bütün şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel