Askıda simit ile yardımlaşıyorlar

Samsun Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulunda başlatılan "Askıda Simit" uygulaması öğrencilerin yardımlaşma duygusunu geliştiriyor.

Askıda simit ile yardımlaşıyorlar
Atakum ilçesinde bulunan Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu örnek bir projeye imza atarak "Askıda Simit Projesi"ni başlattı. "Askıda Simit Projesi" ile isteyen öğrenci, kantinden simit alırken; bir tane de ihtiyacı olabilecek arkadaşları için simit kartı alarak "Askıda Simit" panosuna astırabiliyor. İhtiyacı olan öğrenciler de panodaki simit kartlarından kantin görevlisine vererek simit alabiliyor. "Askıda Simit" panosunu boş bırakmayan öğrenciler bazen birden fazla simit kartı alarak arkadaşlarına destek oluyor. Projeye oldukça ilgi gösteren öğrenciler, bu projeyle hem yardımlaşma hem de arkadaşlık bağlarının güçlendiğini söylediler. 

Öğrencilerin projeye oldukça fazla ilgi gösterdiğini belirten kantin işletmecisi Abdullah Erkan, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın böyle bir paylaşım içerisinde olmasından son derece memnunuz. Türkiye'deki bütün okullarda böyle bir uygulamanın olmasını isteriz. Çocuklar bu konuda çok duyarlı. Bazen bir çocuğumuz 3-4 simit askıya asabiliyor" diye konuştu.

"Çocuklarımız bu projeyi oldukça sevdi"

Bugüne kadar birçok sosyal projeyi hayata geçirdiklerini belirten Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Nihat Albayrak, "Askıda Simit Projesi'ndeki hedefimiz; çocuklarımızın yardımlaşma bilincini geliştirmek ve yaşayarak öğrenmelerini sağlamak. Türkiye'nin yarınları olacak çocuklarımızın insanlara faydalı olmasını hedefliyoruz. Bu proje, öğretmen arkadaşlarımızın çabasıyla hayata geçti. Projeyi bu haftadan itibaren uygulamaya başladık. Çocuklarımız bu projeyi oldukça sevdi. Bu proje onların gelişimine ve eğitimine katkı sağlıyor. Umarım bu proje diğer okullarda da uygulanır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel