Samsun-Ceyhan Projesi iptal edilebilir

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Samsun-Ceyhan boru hattı projesinin yapımının iptal edilebileceğini söyledi. İşte gerekçesiEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Güney Kıbrıs ile uluslararası hukuka aykırı olarak tartışmalı sularda çalışmalarına devam

Samsun-Ceyhan Projesi iptal edilebilir

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Samsun-Ceyhan boru hattı projesinin yapımının iptal edilebileceğini söyledi. İşte gerekçesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Güney Kıbrıs ile uluslararası hukuka aykırı olarak tartışmalı sularda çalışmalarına devam etmesi nedeniyle, İtalyan enerji şirketi ENI ile Türkiye'deki projelerinin askıya alınması da dahil olmak üzere söz konusu şirketle çalışmama kararı aldıklarını bildirdi.
 
Enerji Bakanı Taner Yıldız, Samsun-Ceyhan arasına inşa edilecek ham petrol boru hattı projesinin Çalık Holding ile birlikte ENI'nin de görev aldığını, bu konuda kendi değerlendirmesini yapacağını ancak kendilerinin bu şirketi tercih etmediklerinin altını çizdi. Bakan Yıldız, Kıbrıs açıklarında bulunacak kaynakların ya tüm Kıbrıs tarafından kullanılması ya da bu çalışmaların yapılmaması gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi