"Şampiyonluk için biraz erken"

Trabzonspor eski Asbaşkanı Nevzat Şakar Haber61 Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu. İşte Nevzat Şakar'ın Haber61 Gazetesin'in 7 Ekim 2008 tarihli 4. sayısında yer alan röportajı:Trabzonspor'un şampiyonluğunun biraz erken olduğunu ifade eden Nevzat Ş

"Şampiyonluk için biraz erken"

Trabzonspor eski Asbaşkanı Nevzat Şakar Haber61 Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Nevzat Şakar'ın Haber61 Gazetesin'in 7 Ekim 2008 tarihli 4. sayısında yer alan röportajı:

Trabzonspor'un şampiyonluğunun biraz erken olduğunu ifade eden Nevzat Şakar, röportajında sezon sonunda Trabzonspor'un ilk 3 takım içerisine gireceğini ve bu sezonu 70 puanın üzerinde kapatabileceğini söyledi.

TRABZONSPOR ÇOK DAHA İYİ OLACAK
“Trabzonspor yeni takım olmasına rağmen, gayet iyi sonuçlar alıyor. Yeni kurulan takımlarda başlarda puan kayıpları olur. Trabzonspor bu kayıpları yaşamadan, bu geçiş dönemini iyi değerlendirdi, zararsız atlattı. Bir iki hafta sonrada Trabzonspor çok daha iyi olacaktır. İyi ekip kuruldu, transferlerde, hepsi olmasa bile, çoğu yerli yerinde, kötü anlamda diyebilecek bir şey yok”

ERSUN HOCANIN OYUN SİSTEMİNİ BEĞENİYORUM
“Ersun Hoca, daha önceki takımlarda da genellikle savunmaya önem vermeyen, daha açık, pozitif futbol oynatıyordu, Trabzon'a geldiğinde de başlarda da aynı sistemle oynattı. Bu sene ise çok daha farklı, benim çok beğendiğim bir oyun sisteminde oynatıyor, Trabzonspor bir kere iyi savunma oyuncularını transfer etti, gayet iyi bir savunma yapıyor. Her şeyin başı savunmadır. İyi savunma yaparsanız, rakip kalede eninde sonunda golü bulabilirsiniz, ama önemli olan gölü yememektir. Bu doğrultuda Trabzonspor iyi şeyler yaptı. Trabzonspor öncelikle golü yememeyi hedefliyor. Bu nedenle de başarılı oluyor”

TRABZONSPOR ZAMANLA ÇOK DAHA İYİ OLACAK
Trabzonspor Beşiktaş maçını, mükemmel bir taktik anlayışı içinde oynadı. En azından yenemezsek bile kaybetmemeliyiz. Trabzonspor zaman geçtikçe daha iyi olacağına inanıyorum. Forvette biraz sıkıntı var, bana göre Umut ile Gökhan'ın uyum sorunu var, ileriki haftalarda birbirini daha da iyi tanıyacaklar ve bu sorun ortadan kalkacaktır. Bu sorun aşıldığında Trabzonspor çok daha gol bulur ve de daha rahat maçlar kazanacaktır”

ŞAMPİYONLUK İÇİN BİRAZ ERKEN
“Şuan için şampiyonluk söylemini kullanmak biraz erken diye düşünüyorum. Trabzonspor, ben inanıyorum ki, 70 puanın üstünde ligi tamamlar, büyük ihtimalde ilk 3 takım içinde sezonu tamamlar diye düşünüyorum. İstanbul takımlarının kötü olması tabiki Trabzonspor'u avantajlı konuma getirir. Trabzonspor ilk üçün içinde olur ama birinci, ikinci, üçüncü olur onu bilemem. Trabzonspor mutlaka Avrupa kupalarına katılacak bir yerde ligi bitirir diye düşünüyorum, 70 puanın altına düşmez diye düşünüyorum”

BORÇLANMAK SON DERECE RİSKLİ VE TEHLİKELİDİR
“Denk bütçe çok önemlidir. Yaptığım ticarette buna çok dikkat ederim. Kulüp yönetiminde de buna dikkat ederim. Bir kere borçlanmak son derece riskli ve tehlikelidir. Şuanda Trabzonspor'un çok mali durumunu bilmiyorum, bir takım ekonomik sıkıntılar olduğunu seziyorum ama bu arkadaşların işlerinde hepsi başarılı saygın iş adamı. İnanıyorum ki en azından kulübü de kendi işleri gibi yönetecekler. Bütçeyi de fazla kulübü borçlandırmadan, iyi yöneteceklerine inanıyorum. Bu konuda da bu arkadaşlara bir yıl süre vermek lazım. Bir yıldan sonra ocak ayında mali tabloyu görmek lazım, ona göre bir değerlendirmek yapmak lazım. Transfere elbette yüksek meblağlar ödendi, daha az para verilerek yapılabilir miydi, bana göre yapabilirlerdi, ama mali tablo konusunda şimdiden bir eleştiri yapmak doğru olmaz”

ÇEBİ'NİN GÖREVDEN ALINMASI YALNIŞ
“Cengiz Çebi'nin görevden alınmasını yanlış buluyorum, doğru bulmuyorum. Trabzonspor yönetimi bir maddeyi tüzük komisyonundaki üyelere sormadan değiştirdi, zannediyorsam da birkaç kişi bu tüzüğe karşı olumsuz harekette bulundu. Bana göre onlar da sorun değildi, aşılabilirdi, yönetim orada çok iyi bir sınav veremedi. Ama bunu onur meselesi yapmamak lazım. Onlarda Trabzonspor'u çok seven ve de bu yönetime oy veren kişilerdir. Bir dahaki sefer yönetim dersine daha iyi çalışır diye düşünüyorum”

İYİ BİR OYUN KURUCUYA İHTİYAÇ VAR
Trabzonspor iyi ekip kurdu, ama bence iyi bir oyun kurucuca ihtiyaç var. İyi bir oyun kurucu ile Trabzonspor çok daha iyi yerlerde olur. Diğer mevkilerde kötü anlamda bir sırıtma yok. Yeni bir ekip olduğu için de zamanla takım üstüne daha da koyacağına inanıyorum”

TOLGA DÜNYA ÇAPINDA KALECİ OLACAK
“Trabzonspor yönetimi Tolga'yı satacak kadar aciz olacağını düşünmüyorum. Tolga zengin kendi evladımız. Tolga iyi kaleci, daha da iyi olacaktır. Dünyada iyi kalecilere bir bakın, 25 yaşın altında, çok iyi kaleci kaç tane sayarsınız. Tolga çok iyi kaleci. Bugün Fenerbahçe'de Volkan'ın ve dünyanın en iyi kalecilerinin yediği gollere bakın, ben yönetici olsam Tolga'nın önünü dışardan bir kaleci alarak kesmezdim, Tolga'ya güvenerek, inanarak görev verirdim. Tabi ki yönetim kurulunun da taktiridir, ona da saygı duymak lazım. Tolga oynadıkça çok daha iyi kaleci ve dünya çapında bir kaleci olacak. Yeter ki ona güven ve moral verelim”

TRABZON KARADENİZSPOR İYİ NİYETLE KURULDU
“Trabzon Karadenizspor'un kuruluşu niyet olarak kötü değil, Trabzonspor'a futbolcu yetiştirmek ve kazandırmak gayesiyle kuruldu. Oyuncu maliyetleri biraz yüksek, daha ucuz, istikbal vadeden oyuncularla beraber maliyetleri ucuz olsa daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Karadenizspor'un kötü olarak yansıması, komşu ve şehirdeki aynı kategorideki kulüplerle tabi ki ilişkiler bozuluyor, bunun da hesabını iyi yapmak lazım. İlerde onu da sağlıklı bir zemine oturtarak aşacaklarına inanıyorum”.

TRABZONSPOR PRESTİJ KAYBI YAŞAR
Alpella şirketi Trabzonspor basket takımın tamamen finans edeceğini söylediler. Etmezse, keserse ne olur, Trabzonspor için büyük bir prestij kaybı olur. Nereye kadar Alpella kulübü destekleyecek, onu bilmiyoruz. Ama bence basketbol, Trabzonspor için gereksiz ve lükstür. Çok gerekli olduğunu düşünmüyorum. Maliyetleri küçük, Trabzon'un gençlerine hizmet edecek, amatör branşlar uğraş verilebilirdi. Trabzon'da basketbolcu fazla yetişmiyor. Hep dışardan alma adamlarla Trabzonspor basketbolda önemli bir yerde olacağını düşünmüyorum”

Haber61 Gazetesinin 5. sayısı 14 Ekim 2008 Salı günü Trabzon'da tüm gazete bayiler yer alacaktır.

Kaynak: Haber61 Gazetesi

Röportaj: Selahattin AYDINLI

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor