AK Parti'den aday gösterilmedi bağımsız aday oldu

Şalpazarı'nda AK Parti’den aday gösterilmeyince bağımsız aday oldu

AK Parti'den aday gösterilmedi bağımsız aday oldu

Haber61 - Haber Servisi

Yaklaşan yerel seçimler öncesi aday belirleme süreci bazı ilçelerde sancılı geçiyor. Daha önce Dernekpazarı'nda Cumhur ittifakı adayına tepki gösteren AK Parti ilçe başkanı Zeki Avni Usta'nın ardında Şalpazarı ilçesi'nde de flaş bir gelişme yaşandı.

Cumhur ittifakı’nın Şalpazarı Belediye Başkanlığı için adayını MHP’den mevcut belediye başkanı Refik Kurukız'dan  yana kullanmasının ardında, Ak Parti’den aday adayı olan Fatih Yılmaz partisinden istifa ederek bağımsız belediye başkan adayı oldu. Yılmaz “Şalpazarı’nın her gün kan kaybetmesine kayıtsız kalmam imkansızdı” ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi olan Fatih Yılmaz bağımsız aday olmak üzere partisinden istifa etti.

Fatih Yılmaz istifasını AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanlığı’na sunduktan sonra yaptığı açıklamada; “Şalpazarı Belediye Başkanı adayının açıklanmasından sonra beklentilerine karşılık bulamayan kamuoyundan yükselen tepkilere kayıtsız kalmam imkansızdı. Siyasi hesaplar uğruna Şalpazarı’nın her geçen gün kan kaybetmesine artık seyirci kalmak istemiyorum. Şalpazarı Belediye Başkanlığı’na aday olabilmek için partimden istifa ettim. Güzel İlçemizi hep birlikte modern ve yaşanabilir bir yerleşim merkezine dönüştürmek, öncelikli sorunlarımızı acilen çözmek için elimizi taşın altına koymamız gerektiğini düşünerek Belediye Başkanlığı görevine talibim. Binlerce seçmenin iradesini sandığa yansıtacak bu girişimde hep yanımda olan ve desteklerini esirgemeyen hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler