Ocakbaşı

Ocakbaşı

Salih’in değil, Şamil’in heykeli

Trabzonspor- Osmanlıspor

Galatasaray maçı hakem açısından bir rezaletti.

1-614-001-001-001-001-001.jpg

Dünya futbol tarihi böyle bir rezalete belki de ilk kez tanık olmuştu.

Bütün Türkiye’nin haklı bulduğu bordo mavililer, yenilgiye üzülmüş olsalar da bunun hakem kararıyla oluşması üzüntüyü biraz olsun hafifletmiş olsa gerek.

Çünkü, başkan Usta’nın da dediği gibi, bu maç Türk futbolunda bazı şeyleri değiştirecek. Nitekim federasyon ve MHK başkanlarının açıklamaları da bunu gösteriyor.

Galatasaray maçı sonrası büyük bir tepki yumağına dönen bordo mavili taraftarlar, başkan yönetimin sağduyulu açıklamalarıyla fazla taşkınlık yapmadan demokratik tepki hazırlığına başladılar. Bu olumlu bir hareket olsa gerek.

Yine bu sezon Avni Aker’deki Gaziantep maçı sonrası yaşananları hatırlarsak, hakemleri soyunma odasına hapsetmek Trabzonspor için kara bir leke idi.

O günkü hareket ülke çapında ne kadar olumsuz karşılandıysa, bugünkü hareket de o derece olumlu karşılandı.

Trabzonspor haklı davasında haksızlığa düşmemelidir. Bu ölçüyü bugünkü yönetim iyi ayarladı.

Açıklanan cezalara baktığımız zaman en alttan verildiği ve bunun da yönetimin sağduyulu çabasının etkili olduğu kanaatindeyim.

Osmanlıspor maçında Avni Aker’de ne gibi bir protesto yapılacak bilinmiyor. Ancak, bunun demokratik bir tepki olması yönünde yönetimin büyük çabası var.

Taraftarlar bu çabaya destek vermelidir. Bireysel taşkınlara kendileri müdahale etmelidir. Trabzonspor haklı konumdan haksızlığa düşmemelidir.

Gaziantep maçı sonraki olaylarla kaybettiği imajını, Galatasaray maçı ile geri almıştır. Bu korunmalıdır.

Salih’in heykelini dikmek

Galatasaray maçında hakeme kırmızı kart gösteren Salih Dursun’un Trabzon’da adeta milli kahraman ilan edildi. Buna itirazım yok. İtirazım çok yetkili ağızlardan bile seslendirilen Salih’in heykelinin dikilme isteğidir.

Bu şehri anlayamıyorum. Trabzonspor’u yoktan var ederek futboldaki İstanbul imparatorluğuna son veren bir başkan var.

Şamil Ekinci. Trabzonspor’a 4 şampiyonluk ve nice kupalar kazandırmış efsane ünvanlı bir başkan.

Trabzonlu değil ama “Ölürsem beni Boztepe’ye gömün” diyebilecek kadar Trabzonlu. Böyle bir başkanın heykelini dikemeyen bir şehir, Salih’in heykelini dikmek için kampanya başlatıyor. Yazık. hem de çok yazık.

Osmanlıspor maçına gelince.. Trabzonspor cezalılar ve sakatlar nedeniyle eksik bir kadro ile oynayacaktır. Bu elbetteki bir dezavantajdır.

Ancak Galatasaray maçında yaşananlar takımın motivasyonunu en üst düzeye çıkaracağı kanaatindeyim. Sahadaki her bordo mavili futbolcunun iki kat performans göstereceğine inanıyor ve Trabzonspor’un kazanmasını bekliyorum.(Tahmin:1)

 

Fenerbahçe- Beşiktaş (Tahmin:1)

Gaziantep- Galatasaray (Tahmin:%60:2 %40:0)

Başakşehir- Kayserispor (Tahmin:1)

Rizespor- Kasımpaşa (Tahmin:%55:1 %45:0)

Mersin İdmanyurdu- Konyaspor (Tahmin:1)

Eskişehrispor- Bursaspor (Tahmin: %55:1 %45:2)

Gençlerbirliği- Akhisar (Tahmin: (Tahmin:1)

Sivasspor- Antalyaspor (Tahmin:1)

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR