Salih Cora’dan flaş açıklama: Evet, erken seçim olacak ama...

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’dan flaş erken seçim açıklaması geldi.

Salih Cora’dan flaş açıklama: Evet, erken seçim olacak ama...

Haber61 - Özel haber Atakan Kadıoğlu / AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’dan Haber61 Genel Koordinatörü Atakan Kadıoğlu’na özel açıklamalar geldi.

Cora, 6’lı masanın adayı konusunda sorulan soruya “Altılı masanın bacakları çatırdamaya başlamıştır. Dolayısı ile bir birlerine düşmeleri yakındır, saç baş yolmalarına çok az bir zaman kalmıştır.” İfadelerini kullandı.

Erken seçim konusunda da açıklamalar yapan Cora “Evet, erken seçim olacak” ifadelerini kullandı.

Cora'nın açıklamaları şu şekilde:

“ALTILI MASA SAÇ BAŞ YOLACAK”

Uzun zamandır kendileri başbakan olacağım diyerek parlamenter sistemi geri getireceklerini iddia ediyorlardı ama Türkiye’nin parlamenter sisteme geri dönme gibi bir düşüncesi yoktur. Şuan milletimize iki tane oy kullanma hakkı verilmiştir. Birisi cumhurbaşkanlığı için oy kullanma hakkı bir diğeri milletvekilleri için oy kullanma hakkıdır. Yani vatandaş kendisine verilen iki oy hakkının birisini geri iade etmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Ayrıca parlamenter de başbakanlık, cumhurbaşkanlığı, hükümet, yasama sistemi ülkemizde uzunca yıllar denendi ve bunun hakikaten çok olumsuz istikrarsız bir sistem olduğunu gördük. Türkiye şuan başkanlık sistemine geçti ve bu başkanlık sistemi Avrupa’da birçok ülke tarafından inceleniyor. İtalya şuan hükümet kuramıyor Türkiye’deki modeli inceliyor böyle bir yönetime mi geçsek diye? Dolayısıyla Türkiye bu sistem tartışmaları geride kalmıştır. İYİ Parti genel başkanı Sayın Akşener de bu parlamenter sisteme geri dönüş iddiasının sahada bir karşılık bulmadığını dolayısıyla başbakan olacağım sözünün iddiasız bir söz olduğunu fark edince, muhtemelen farklı bir çalışmanın içine girmiştir ve bunu işaretini vermiştir. Bu esasında altılı masanın içeresinde yaşadığı bir krizin göstergesidir, altılı masanın bacakları çatırdamaya başlamıştır. Dolayısı ile bir birlerine düşmeleri yakındır, saç baş yolmalarına çok az bir zaman kalmıştır. Kendi içlerindeki bu çatışma bırakın bir cumhurbaşkanı adayını kendi içlerinden çıkarmayı, son zamana kadar da cumhurbaşkanı adayı bulamama gibi bir semptomla karşı karşıya kalacaklardır. Onların meselesi esasen bizi pek ilgilendirmiyor, bizim cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır Cumhur ittifakı olarak bütün milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, teşkilatlarımızla sahada çalışmaktayız. Sorunları biliyoruz. Zaten vatandaş da bize bu sorunları iletiyor. Bizim görevimiz bu sorunları çözmektir, mazeret üretmek değildir. Onların şuan kendi içerisindeki kayıkçı kavgası bizi çok ilgilendirmez.

“ERKEN SEÇİM OLACAK!”

Evet erken bir seçim olacak, bunu bende ifade etmek istiyorum. Haziran 2023 de olacak olan seçim büyük ihtimalle Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek. Bir ay gibi erken bir durum söz konusu olabilir. Mayıs ayı olduğunda şuan seçime yaklaşık 9,10 ay gibi bir süre var bundan daha erkene seçim gibi bir düşüncemiz yoktur. Bunu biz defaatle söylüyoruz ama muhalefetin kendi tabanını tolere etmesi kendi teşkilatlarını motive etmesi anlamında seçimi sürekli gündemde tutup, kendi teşkilatlarını zinde tutma çabası içindedir. Çünkü onların şuanda bu işi yürütebilecek takatleri kalmadı. Seçim diye motive etme çabası içindedirler. Her kasımda erken seçim her Kasım’dan sonra Mart’ta seçim her Mart’tan sonra bir daha Kasım’da seçim diyerek beş yılı doldurma gayreti içerisinde olduklarını biz biliyoruz vatandaşımızın da bilmesini işitiyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Seçim