Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama! 4 Ölü 97 yaralı

Sakarya Hendek'te havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi.

Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama! 4 Ölü 97 yaralı

Sakarya'nın Hendik ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Patlamada 4 işçi hayatını kaybederken, 1'i ağır 97 işçi ise yaralandı.

Patlama sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk patlamanın gerçekleştiği Hendek ilçesine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama! 4 Ölü 97 yaralı

"7 KİŞİLİK BİR KAYBIMIZ VAR"

Bakanlar Fahrettin Koca ve Süleyman Soylu, incelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan bir havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Patlamanın hemen ardından Sayın Valimiz ve sorumlu arkadaşlarımızdan bilgi aldık. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine buraya geldik. Hemen bir durum değerlendirmesi ortaya koyduk. Bu esnada hem arama kurtarma hem de yangını söndürmek için gerekli ekipler bölgeye gönderildi. Çalışma Bakanlığımız orada bulunanların aileleriyle temasta bulundular. Şu anda söndürme çalışması tamamen sona erdi. Bir plan dahilinde hem yangın hem de patlamayla karşı karşıya kalan binalarda arama kurtarma çalışmaları gerçekleştirilmeye başlandı" ifadelerini kullandı.

Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama! 4 Ölü 97 yaralı

"3 KİŞİYİ KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR"

Bakan Soylu konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Toplam 186 kişinin içeride. 186 kişiden hastaneye gittiğini tespit edemediğimiz toplam kişi sayısı 7. Sayın Bakanımız Fahrettin Koca 4 kişinin hayatını kaybettiğini söylemişti. 3 kişinin akıbetini belirleme çalışmaları devam ediyor. 7 kişilik bir kaybımız var. 4'ü vefat, 3'ünü arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyoruz.

"60 KİŞİNİN TEDAVİLERİ DEVAM EDİYOR"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yaptığı açıklamada, "İncelemelerde bulunmaya devam ediyoruz. Ekiplerimiz sağlık hizmetini erken dönemde hızlı vermeye başladı. Yaralı olarak tedavisine başlanan kişi sayısı 108 oldu. 60 kişinin hastanelerde tedavisi devam ediyor. 3 vatandaşımızla ilgili arama çalışmaları devam ediyor" dedi.

Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama! 4 Ölü 97 yaralı

FABRİKADA 110 TON PATLAYICI VARDI

Öte yandan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, patlama sonrası yaptığı açıklamada, fabrikanın deposunda ise 110 ton patlayıcı ve havai fişek olduğunu söyledi.

PATLAMALAR 50 KM UZAKTAN DUYULDU

Patlama sesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki kentin birçok noktasından duyuldu. Patlamanın ardından birçok kişi sokağa çıktı.

FABRİKADAN GERİYE BETON BLOKLAR KALDI

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikası, meydana gelen patlamanın ardından yangın çıktı. Uçak yardımıyla söndürülen yangının ardından fabrika küle döndü. İtfaiye ekiplerinin kontrollerini sürdürdüğü fabrikadan geriye beton bloklarının kaldığı gözlemlendi. Fabrikanın yemekhane kısmı ise patlamanın etkisi ile adeta savaş alanına döndü.

Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama!

KIZILAY BAŞKANI'NDAN GAZ UYARISI

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından kimyasal gaz uyarısında bulundu.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Sakarya’nın Hendek ilçesinde meydana gelen havai fişek fabrikasıyla ilgili kimyasal gaz uyarasında bulundu.

Kınık, “Patlamanın yaşandığı bölgeye yakın yerleşim yerlerindeki insanların evlerine girip, kapı ve pencerelerini kapatarak dumanı solumaması gerekiyor. Yoğun duman varsa kapı eşiklerine ıslak havlu koyulabilir. Kimyasal olarak sağlığı olumsuz etkileyebilecek bir gaz” dedi.

Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama!

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Sakarya'nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonrası çıkan yangına müdahale çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

AFAD'tan yapılan yazılı açıklamada, "Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonrası AFAD, 112, İtfaiye ve Jandarma ekipleri bölgeye ivedilikle sevk edilmiş olup, yangına müdahale çalışmaları devam etmektedir" denildi.

AK PARTİLİ ÇELİK: HAVAİ FİŞEK FABRİKASINDA CANLARIMIZ VAR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Sakarya'nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonrası çıkan yangına ilişkin, "Havai fişek fabrikasında canlarımız var. Allah hepsini korusun" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından, Sakarya'nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonrası çıkan yangına ilişkin açıklamada bulundu. Çelik, "Dualarımız canlarımızla. Sakarya Hendek’te patlama olan havai fişek fabrikasında canlarımız var. Allah hepsini korusun. Tüm dualar ve gayretler onlar için." ifadesini kullandı.

Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler