Atatürk İlkokulu'ndan ülkenin misafir çocuklarına anlamlı jest

Adapazarı Atatürk İlkokulu'ndan "18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü" resim sergisi.

Atatürk İlkokulu'ndan ülkenin misafir çocuklarına anlamlı jest

Adapazarı Atatürk İlkokulu öğrencilerinin “18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü” ile ilgili hazırladığı resim sergisi duyarlılık ve farkındalık noktasında büyük ses getirdi.

GÖÇMEN ÖĞRENCİLERİN GÖZÜNDEN YAŞAMLARI

Dünya çapında göçmenlerin yaşam standartları, sıkıntı ve sorunları hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla, ülkelerini terk etmek zorunda kalan göçmenlere kucak açan, onların yaşadıkları ekonomik, sosyal, siyasi ve psikolojik sorunlara dikkat çeken resimler, göçmen öğrenciler tarafından hazırlanarak okul panosunda sergilendi.

LAYIKIYLA YAPILAN EV SAHİPLİĞİ

Atatürk İlkokulu Müdürü Tekin Ateş; “Dünyanın en önemli göç noktalarından biri olan Türkiye’nin, insanlık tarihi boyunca çok büyük göç süreçlerine tanıklık ederek, ev sahipliğini layıkıyla yaptığını, bugün yapılan etkinlik ile göçmen öğrencilerin hazırladıkları resimlerin bugüne ayrı bir mana kattığını ifade ederek, emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.”

ZİYARETÇİLERDEN TAM PUAN

Farklı estetik bakış açıları, empati kurma ve yaşanılmış çaresizliğe dikkat çeken, “Dünya Göçmenler Günü Resim Sergisi” Pictes Projesi İl Koordinatörü İl Millî Eğitim Şube Müdürü Adem Doğan’ ın, çeşitli kurum amirlerinin, öğretmen, öğrenci ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği sergi, ziyaretçilerinden tam puan aldı.

ZOR ZAMANLARIN DOST ELİYİZ

Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: “18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü” ile ilgili göçmen öğrencilerin yaşanmışlıklarını başarıyla yansıttıkları resim sergisinin farkındalık oluşturma noktasında çok önemli olduğunu, belirtti.

Bakırtaş, öğrencilere yaşadığı coğrafyadaki sorunları anlatma ve kendini en iyi şekilde ifade etme fırsatı sunan Okul Müdürü Tekin Ateş’ e, sorunların paylaşılarak azalacağı mesajını iletmeye çalışan öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek, “ Büyük ve sayısız göç süreçlerine tanıklık eden coğrafyamız, ülkelerini terk etmek zorunda kalanlara kucak açarak insanlığa her zaman örnek olmuştur.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler