Türk doktor, medyayı salladı !

 Türk göz doktoru Mehmet Söyler , Avrupa Katarakt ve Refraktif Cerrahlar Derneği'nin (ESCRS) İtalya'daki 30. kongresinde canlı yayında katarak t ameliyatı yaparak bir ilke imza attı. Milano Fuar Merkezi'nde 8 Eylül'de başlayan ve 12 Eylül'e kadar sürecek

Türk doktor, medyayı salladı !

 

Türk göz doktoru Mehmet Söyler , Avrupa Katarakt ve Refraktif Cerrahlar Derneği'nin (ESCRS) İtalya'daki 30. kongresinde canlı yayında katarak t ameliyatı yaparak bir ilke imza attı.

 

Milano Fuar Merkezi'nde 8 Eylül'de başlayan ve 12 Eylül'e kadar sürecek ESCRS kongresinde dünya çapında önde gelen 4 doktorun canlı yayında katarakt ameliyatı yaptığı uygulamaya davet edilen Türk göz cerrahı Mehmet Söyler'in başarısını AA muhabiri de görüntüledi.

 

Dünyanın çeşitli ülkelerinden 5 bini aşkın göz doktorunun ve tıpta göz hastalarına yönelik çalışan ilaç firmalarının hazır bulunduğu ESCRS kongresinde yapılan "canlı yayında katarakt operasyonu uygulaması" büyük ilgi gördü.

 

Operasyonu değerlendirdi

 

Operatör Doktor Mehmet Söyler, operasyon sonrası buluştuğu AA muhabirine, hem kendisi hem de Türkiye adına yaşanan bu ilkin detaylarını aktardı.

 

Türkiye'de özel bir hastanenin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olan Söyler, kendisinin operatörlüğünü üstlendiği ameliyatın öneminin ötesinde Türkiye'deki oftalmolojinin geldiği noktayı göstermesi açısından bu etkinliğin ayrı bir yeri olduğunun altını çizdi. Doktor Söyler, "Biz şu an Türkiye'de, gerçekten çok iyi şartlarda, bilimsel değeri yüksek çok iyi bir göz hizmeti veriyoruz hastalarımıza. Bugünkü cerrahinin bunun bir kanıtı olduğunu düşünüyorum. Çünkü gerek Avrupalı gerek Amerikalı meslektaşlarımızın yanı sıra Türk hekimlerinin de artık çok iyi şeyler yaptığını dünyaya gösterebilme açısından çok önemli bir olay" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler