Trabzon'da suda doğum ünitesi hizmete başladı - Suda doğum nedir?

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırması Hastanesinde Suda Doğum Ünitesi hizmete başladı. Suda doğum nedir? Kimler suda doğum yapabilir? Suda doğumun faydaları ve daha fazlası haberimizde...

Trabzon'da suda doğum ünitesi hizmete başladı - Suda doğum nedir?

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırması Trabzon’da bir ilke daha imza attı. Suda doğum ünitesi hizmete açılan hastanede isteyen anne adaylarına suda doğum imkânı sağlanabilecek. Peki Suda doğum nedir? Kimler suda doğum yapabilir? Suda doğumun faydaları ve bütün detaylar bu sayfada...

Suda doğum nedir?

Aslında hidroterapi eşliğinde doğumun yerine kullanılan suda doğum yöntemi ılık suyun ağrı algısını azaltması esasına dayanmaktadır. İlaç dışı ağrı kesicilerin kullanılması normal doğumunun desteklenmesi ve gereksiz sezaryen oranlarının azaltılmasında en önemli etkenlerden biri. Anne adayları doğum eylemi başladıktan sonra 37 derece sıcaklıktaki su ile dolu doğum havuzu içine alınarak doğum süreci gerçekleştiriliyor.

Trabzon'da suda doğum ünitesi hizmete başladı - Suda doğum nedir?

Kimler suda doğum yapabilir?

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği sorumlusu Doç. Dr Yeşim Bayoğlu Tekin’e suda doğumla ilgili süreci sorduk.

Doç. Dr Yeşim Bayoğlu Tekin ‘’ hastanemiz gebe okulunda eğitimini tamamlayan düşük riske sahip anne adaylarına suda doğum hizmetini ücretsiz olarak sunmaktayız’’ dedi.

Normal doğum için herhangi bir riski mevcut olmayan doğum sancısı kendiliğinden başlayarak açıklığı oluşan anne adayları suda doğum ünitesine kabul ediliyor. Ilık bir duşun ardından anne adayları 37 derecelik sıcaklığa sahip doğum havuzuna alınıyor. Sıvı gıdalar ile beslenme ve hareket etme özgürlüğü olan anne adayları arzu ettiklerinde havuzdan çıkabiliyor. Aralıklı olarak bebek kalp atımları dinleniyor. Açıklığı tam olan anne adayları havuz dışına alınarak doğum dışarıda gerçekleştiriliyor. Anne adayları doğum sürecinde sürekli tecrübeli ebeler tarafından destekleniyor ve yalnız bırakılmıyor.

Yılda yaklaşık 250 suda doğum gerçekleştirmeyi planladıklarını belirten Doç Dr Yeşim Bayoğlu Tekin, anne adaylardan gelen talepler doğrultusunda ünite sayısını arttırarak bu oranı daha da yükseltebileceklerini belirtti.

Suda doğumun faydaları

•    Ilık Suyun hidroterapi etkisine bağlı olarak doğum sancılarının daha rahat geçmesine yardımcı olur.
•    Anneyi ve bebeği rahatlatır ve doğumu sürecini kolaylaştırır.
•    Doğum sürecini hızlandırır.
•    Doğumda oluşabilecek olası yırtık oranlarını azaltır. 
•    Anne bebek bağlanma sürecine olumlu etkileri vardır.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler