Trabzon'da 112 Personeline inme eğitimi!

Trabzon'da İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı ekiplere inme eğitimi verildi.

Trabzon'da 112 Personeline inme eğitimi!

Trabzon'da İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı Komuta Kontrol Merkezi ve Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarda çalışan hekim, acil bakım teknikeri, acil tıp teknisyeni, sağlık memurularına yönelik toplam 300 kişiye Akut İskemik İnme Eğitimi verildi. 

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Zekeriya Alioğlu ve Acil Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Abdülkadir Gündüz tarafından "Akut İskemik İnme ve Hastane Öncesi Bakım" konulu eğitim Akçaabat Erol Günaydın Kültür Merkezi konferans salonunda verildi.

Trabzon'da 112 Personeline inme eğitimi!

Eğitimde; ülkemizde ölüm nedenlerinin 2. sırasında, sakatlık nedenlerinin ise ilk sırasında yer alan inme konusunda erken ve etkin tedavinin önemi vurgulandı. Konu ile ilgili olarak iskemik inme tedavisinde kullanılmakta olan ilaç uygulama ve girişimsel yöntemlerin hangi hastanede yapıldığının bilinmesi ve hastane öncesi müdahalenin bu hastaneye ulaşırken gerçekleştirilmesinin önemli olduğu vurgulanarak, bu işleyiş içerisinde 112 çalışması ile bu tedaviye ulaştırılan hastaların sayısının arttığı belirtildi. 

Trabzon'da 112 Personeline inme eğitimi!

Tedavi uygulaması açısından belirtilerin başladığı andan itibaren ilk 4,5 saat içerisinde uygulanabilen ilaç tedavisi ile ölüm ve sakatlıkların önüne geçilerek, toplum sağlığı açısından halkın bilinçlendirilmesinin önemi de vurgulandı. Hasta ve yakınlarının inmeyi tanıyıp 112 Acil Çağrı Sistemini erken aktive etmesinin hastane öncesi ve acil servis çalışması kadar önemli olduğu vurgulandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık