Tavuk etinde arsenik var mı ?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye'de "Roxarsone" etken maddeli ilaç veya yem katkı maddesinin ruhsatlı olmadığını belirterek, bu ürünlerin Türkiye'ye ithalatının söz konusu olmadığı gibi satışının da yasak olduğunu açıkladı.Bakanlıktan yapılan

Tavuk etinde arsenik var mı ?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye'de "Roxarsone" etken maddeli ilaç veya yem katkı maddesinin ruhsatlı olmadığını belirterek, bu ürünlerin Türkiye'ye ithalatının söz konusu olmadığı gibi satışının da yasak olduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında tavuk etinde arsenik bulunduğuna dair çeşitli haberler yer aldığı kaydedilerek, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu vurgulandı. Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından 2011 yılında yapılan bir araştırmada Roxarsone etken maddeli antikoksidiyal (kanatlılarda hastalığa sebep olan koksidiya cinsi protozoalara karşı kullanılan) ilacın kullanıldığı tavuk etinde arsenik kalıntısına rastlandığının raporlandığına dikkat çekilerek, raporun yayınlanmasıyla birlikte üretici firmanın araştırmaya konu ürünü satıştan kaldırdığı kaydedildi. Açıklamada, "Ülkemizde ise Roxarsone etken maddeli ilaç veya yem katkı maddesi ruhsatlı değildir. Bu ürünlerin Türkiye'ye ithalatı söz konusu olmadığı gibi ülkemizde satışı da yasaktır" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler