Tam gün yerine esnek çalışma geliyor !

 Tam Gün Yasası yerine esnek çalışma saati formülü Bakanlar Kurulu'nun gündemine geliyor. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kararın 14 Mart Tıp Bayramı'nda açıklanacağını söyledi. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Tam Gün Yasası yerine esnek çalışma saati uygula

Tam gün yerine esnek çalışma geliyor !

 

Tam Gün Yasası yerine esnek çalışma saati formülü Bakanlar Kurulu'nun gündemine geliyor. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kararın 14 Mart Tıp Bayramı'nda açıklanacağını söyledi.
 
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Tam Gün Yasası yerine esnek çalışma saati uygulaması formülünü Bakanlar Kurulu'nda görüşeceklerini açıkladı. O formül üzerinde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında Maliye, Kalkınma ile Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlıkları ile çalıştıklarını da ifade etti.
 
Ağustos 2011'de yürürlüğe giren "Tam Gün Yasası" ile hekimlere, özel muayene ya da kamu hizmeti arasında seçim yapma zorunluluğu getirilmişti. O günden sonra çok sayıda profesör, özel sektörü tercih edince kamu hastanelerinde uzman sıkıntısı baş göstermişti. Söz konusu yasal düzenleme, geçen yıl Temmuz ayında Anayasa Mahkemesi'nce iptal edilince, hükümet yeni bir formül arayışına girdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık