Organları 5 kişiye umut oldu

Bursa'da iki grup arasında çıkan kavgada başına aldığı sopa darbesiyle hayatını kaybeden 21 yaşındaki Emrah Baydur'un organları 5 hastaya umut oldu.Mustafakemalpaşa ilçesinde geçtiğimiz hafta meydana gelen olayda, aralarında sürekli tartışma yaşanan iki g

Organları 5 kişiye umut oldu

Bursa'da iki grup arasında çıkan kavgada başına aldığı sopa darbesiyle hayatını kaybeden 21 yaşındaki Emrah Baydur'un organları 5 hastaya umut oldu.

Mustafakemalpaşa ilçesinde geçtiğimiz hafta meydana gelen olayda, aralarında sürekli tartışma yaşanan iki grup genç, çarşıda karşı karşıya geldi. Yeniden tartışmaya başlayan gençler, kısa sürede taşlı sopalı kavga etmeye başladı. Vatandaşların ayırmaya çalıştığı kavgada, Gürkan Ç. (22), Emrah Baydur'un başına odunla vurdu. Baydur, başına aldığı odun darbesiyle kanlar içinde yere yığılırken, polisin geldiğini gören gençler olay yerinden kaçtı. Ambulansla ilçe devlet hastanesine kaldırılan ve beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Emrah Baydur bir haftadır verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

AİLE ORGANLARI BAĞIŞLADI

İlçe Emniyet müdürlüğü ekiplerinin gözaltına aldığı Gürkan Ç. tutuklanarak ceza evine gönderildi. Genç yaşta hayatını kaybeden Emrah Baydur'un ailesi, çocuklarının organlarını bağışladı. Bağışlanan organlar, gece geç saatlerde alanında uzman olan doktor tarafından alınarak nakil bekleyen hastalara götürüldü.

ASKERİ UÇAKLA GELDİLER

Hayatını kaybeden Emrah Baydur'un kalbini almak için Ankara'dan askeri bir uçakla gelen uzman ekip Bandırma'ya iniş yaparak ambulans ile Mustafakemalpaşa'ya intikal etti. Burada alınan kalp ismi açıklanmayan ancak 38 yaşında olan bir hastaya nakil edilmek üzere yola çıktı. Her organ için bir profesör ve uzman doktorların geldiği ilçede zamana karşı başlatılan yarış için tüm sağlık personeli seferber oldu.

Diğer organların Bursa ve Tokat'ta hastalara nakledileceği öğrenildi.

Organları 5 kişiye umut oldu

Organları 5 kişiye umut oldu

Organları 5 kişiye umut oldu

Organları 5 kişiye umut oldu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık