KTÜ’lü Bilim Kurulu Üyesinden önemli uyarılar “Çektiğimiz zahmetler boşa gidebilir”

KTÜ’lü Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, yapılacakları sıraladı ve yangını ancak böyle söndürmüş sayılırız dedi.

KTÜ’lü Bilim Kurulu Üyesinden önemli uyarılar “Çektiğimiz zahmetler boşa gidebilir”

Haber61 – Haber Servisi – Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, salgınla ilgili başarılması gereken hedefler olduğunu belirterek “Bunlardan sonra yangını söndürmüş sayılırız” dedi.

Prof. Dr. Özlü sosyal medya hesabından uyarılarda bulunarak yangın tamamen sönünceye kadar tedbirlere aynen devam edilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Prof. Dr. Tevfik Özlü şu ifadelere yer verdi;

ÖNÜMÜZDE HEDEFLER VAR

“Önümüzde başarmamız gereken hedefler var. Yeni günlük vaka sayılarımızı sıfırlamak. Mevcut hastalarımızın tedavisini tamamlayıp taburcu etmek, havuzu boşaltmak. Hasta veya temaslı kişilerin izolasyon sürelerini tamamlamak. Bunlardan sonra yangını söndürmüş sayılırız. Yangının sönmesini takiben bir hafta, 10 gün kadar da tedbirleri devam ettirerek, yangın alanını soğutmalıyız ki, yeniden bir kıvılcım parlayıp ikinci dalga başlamasın.

“ÇEKTİĞİMİZ ZAHMETLER BOŞA GİDEBİLİR"

Takiben sosyal mesafe ve el hijyeni gibi tedbirlerden ödün vermeden aşamalı bir planlama ile normale dönebiliriz. Tüm sektörlerde, sosyal alanlarda Covid-19’dan korunaklı yeni bir kurgulama yapmamız gerekiyor.  Aşı veya enfeksiyon ile toplumun ortalama %60 kadarı bağışık hale gelmediği sürece sosyal izolasyon ve el hijyeninden vazgeçemeyiz. Yangını tümüyle söndürünceye kadar, şimdiye kadar uygulaya gelmekte olduğumuz tedbirlere aynen devam etmeli; asla gevşetmemeliyiz. Yoksa kazanımlarımız ve çektiğimiz zahmetler boşa gidebilir. 

“HENÜZ BİTMEDİ”

Az kaldı, sabredelim ve bu savaşı kazanalım. Henüz bitmedi. Sokaklarda, pazar yerlerinde, marketlerde kalabalıklaşma çok riskli. Her şey sil baştan olmasın. Temkinli ve tedbirli olalım. Biran önce bitmesi için bu şart. 

KTÜ’lü Bilim kurulu Üyesinden önemli uyarılar “Çektiğimiz zahmetler boşa gidebilir”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık