KTÜ’lü Bilim Kurulu Üyesi artan vaka sayılarına dikkat çekti! “Bu bir uyandırma alarmı”

KTÜ’lü bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü, son günlerde artan vaka sayılarına dikkat çekerek uyardı.

KTÜ’lü Bilim Kurulu Üyesi artan vaka sayılarına dikkat çekti! “Bu bir uyandırma alarmı”

Haber61 – Haber Servisi – Koronavirüs salgını tüm dünyada tüm hızıyla sürerken Türkiye’de son günlerde vaka sayılarında artış yaşanıyor.

12 Haziran’da Bin 195 olan yeni vaka sayısı 13 Haziran’da Bin 459’a yükseldi. Yaşanan bu gelişme sonrasında Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü önemli uyarılarda bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Özlü artan vaka sayılarına dikkat çekerek, “Bu bir uyandırma alarmı” dedi.

Özlü şunları söyledi;

“İki gündür günlük olgu sayımızda artış var. Bu bir uyandırma alarmı. “Salgın bitti, tehlike geçti, eski günlere döndük” gibi davranmaya devam edemeyiz. Virüs tedbirsizliği affetmiyor. Salgın kaldığı yerden devam etmek için fırsat kolluyor. Bazılarımızın tedbirsizliğinin faturasını hepimiz ödüyoruz. Bu mücadeleyi hep birlikte yürütmek zorundayız.

Memleketinize, köyünüze, baba ocağınıza döndüğünüzde eski alışkanlıklarınızı tekrarlamayın. Akrabalarınız, büyükleriniz, komşularınızla temas, el öpme, sarılıp, kucaklaşmaktan sakının. Ortak yemek, kahvaltı ve partilerden kaçının. Onları ve kendinizi tehlikeye atmayın. 

Nişan, söz, sünnet, taziye, asker uğurlama gibi törelerimizi eskisi gibi değil; maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak ve yeni normlara göre yapalım.

“Bana bir şey olmaz” demeyin. Herkese olan size de olabilir. Siz de herkes gibisiniz. Hiçbirimiz güvende değiliz. Virüs içimizden birilerinde dolaşmaya devam ettikçe, hepimiz tehdit altında olacağız. Bu kolektif bir mücadele. Birbirimizi uyaralım.”

KTÜ’lü Bilim Kurulu Üyesi artan vaka sayılarına dikkat çekti! “Bu bir uyandırma alarmı”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık