İple Yüz Germe Nedir ?

İple yüz germe konusuna değinmeden önce cerrahi ip kavramını açıklamakta fayda vardır. İpek maddesi bilinen en kadim cerrahi sutur edavatıdır. Geçmişten bu yana ipek maddesi, temel bir sutur malzemesi olarak kullanılmaktadır. Değişik sütürlerle (cerrahi i

İple Yüz Germe Nedir ?

İple yüz germe konusuna değinmeden önce cerrahi ip kavramını açıklamakta fayda vardır. İpek maddesi bilinen en kadim cerrahi sutur edavatıdır. Geçmişten bu yana ipek maddesi, temel bir sutur malzemesi olarak kullanılmaktadır. Değişik sütürlerle (cerrahi ipler) yapılabilmekte olan iple yüz erme ve gençleştirme operasyonları genel anlamda ameliyatsız yüz germe olarak adlandırılmaktadır. Bu şekilde ameliyatsız yüz germe şeklinde tabir edilen pratik metodlar 80' li yılların başında piyasada anılmaya başlanmış ve yine anılan dönemde konu ile ilgili ilk estetik operasyonlar vuku bulmuştur. Değişik yöntem tarz ve firmalara ait çok çeşitli miktarda ve sayıda sütür türü mevcut olmakla beraber bunların tamamının ana esası bahse konu cerrahi iplerin üzerinde bulunan minik diken benzeri çıkıntılar ya da konik yapılar vasıtasıyla yüz üzerinde bulunan yumuşak dokuların bu ipler vasıtasyla  yukarıya doğru yönlendirilerek çekilmesi işlemidir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık