İl Sağlık Müdürü Hakan Usta’dan şok sözler; "Domuz gribiyle Provoke etmeye kalktılar!"

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

İl Sağlık Müdürü Hakan Usta’dan şok sözler; "Domuz gribiyle Provoke etmeye kalktılar!"

Haber61/Haber Servisi - Levent Ustabaşı - Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Kamu Hastaneler Birliği Başkan Vekili Oğuz Kara ve ekibiyle birlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

İl Müdürü Doktor Hakan Usta, Trabzon’da grip salgını ile ilgili soruya, “Geçmiş yıllara bakarsak ciddi bir sorun Trabzon’da yaşanmadı. Uzmanlarımızla kontrol altında tuttuk. Trabzon sorun yaşamadı” dedi. 

Olağandışı bir durumun söz konusu olmadığını ifade eden Hakan Usta, “Halkın anladığı tarzda bir tıbbi sorun algılamıyoruz. Vaka sayılarının artması dönemsel aynı şekilde seyrediyor. Her yıl Ocak ve Şubat aylarında bu şehirdeaynı şekilde vaka oranları görülüyor. Bu yıl farklı bir şey olmadı. Geçen ay Antalya’daydım. Hastaneler tıka basa doluydu. İstanbul, Ankara ve Hakkari’de de aynı.. Bu Trabzon’da da aynı. Soğuk algınlığında bu aylar her yıl artış gösteriyor. Geçen yıla oranla çok farklı tehlikeli bir durum olmadı” dedi.

"Batum’dan Trabzon’da domuz grini salgını geldi mi?” Sorusuna Usta, ”Böyle birşey olmaz. Olamaz. Sırf bu nedenle sınır kapatılmaz. Bazıları Sarp’ı kapatın diye bir algı yaptı.Hayır. Buraya böyle bir bulaşma, herhangi bir sağlık sorunu gelmedi. Biz bunu takibini yaptık. Hatta bazıları bunu provoke etmeye kalktı. Sınırdan geçilmesin demeye başladılar” şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdürü Hakan Usta’dan şok sözler;

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Köksak Hamzaoğlu da, “Trabzon’da en fazla grip virüsü 2015-2017 yılları arasında yaşandı. O yıllar arasında daha alarmdaydık. Hatta o dönem bakan bey grip nedeniyle yoğun bakımdaki hastaların takiplerini istiyordu. Bizde her gün kontrol altında tutuyorduk. Ama bu yıl ve geçen yıl asla böyle bir alarm söz konusu değil. Zaten grip virüsü her sene değişiyor. Domuz gribini artık domuz gribi olarak nitelemiyor normal virüs olarak niteliyoruz. Ekstra birşey yapılması söz konusu değil. Zaten bunu bakanlık politikası olarak belirliyoruz, bilim adamları danışma kurulu da böyle diyor. Ama kuş gribi olsa Allah göstermesin eylem planımız farklı olur” dedi.

İl Sağlık Müdürü Hakan Usta’dan şok sözler;

Trabzon’da 8 bin 500 sağlık çalışanı olduğunu ifade eden Hakan Usta, gazetecilerin personel ihtiyacınız var mı sorusuna, “Evet bazı branşlarda var. Ama şu anda Trabzon sağlık personeli anlamında Türkiye standartlarının üzerindedir. Tabiki eksiklerimiz var. Lakin bakanlığımıza gerekli bilgileri personel alımı isteklerimizi bildirdi. Bunu her 2 ayda bir de bildiriyoruz” dedi.

Hakan Usta, “150 hasta bakan hekimimiz var” diyerek özele transfer olan sağlık personelleri konusunda sorulan sorulara, “Yoğunluktanda kaçış alıyor tabiki. Bundan 2 yıl önce bir kadın doğumcuyla konuştum, ‘Niye gidiyorsunuz?’ diye sordum. “Gece-gündüz 50-70 hasta bakıyorum. Oraya gidip 20 hasta bakacağım. Ayrıca yerime bakan bir doktor arkadaşımda olacak” diyerek cevapladı. Bunlar ama genel sorunlar. Trabzon’a özel değil tabiki. Ciddi şekilde çalışıyoruz. Bütün sağlık personellerimiz inanılmaz yoğun bir şekilde hizmet veriyorlar. Hepsi büyük emek harcıyorlar. Trabzon sağlık alanında son yıllarda büyük atılımlar yapmıştır” dedi.

İl Sağlık Müdürü Hakan Usta’dan şok sözler;

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler