Diş eti kanamalarına dikkat! - 17 Haziran 2020

Diş Hekimi Denizhan Uzunpınar, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Diş eti kanamalarına dikkat! - 17 Haziran 2020

Dişlerimizi fırçalarken karşılaştığımız diş eti kanamaları bizi oldukça tedirgin eder. Peki, diş eti neden kanar? Diş eti kanaması için ne yapılmalı? Diş eti kanaması tedavisi nasıl olur? Diş Hekimi Denizhan Uzunpınar, diş eti hastalıklarına dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

DİŞ ETİ NEDEN KANAR?

Diş Hekimi Denizhan Uzunpınar, "Dişeti hastalığı derece derece değişmektedir. En basiti dişeti kanamasıdır. Bu size bağlıdır çünkü ağız bakımınızı doğru ve sürekli olarak yapmanız gerekir. Aksi halde diş diplerinde biriken plaklar dişeti kanamasına yol açar ve her fırçaladığınızda kanama olur. Artık diş hekimine gidip diş temizliği yaptırmanız gerekir" dedi.

DİŞ ETİ KANAMASI İÇİN NE YAPMALI?

Diş eti hastalıklarından bir diğeri de kronik devam eden sorunlar olduğunu ifade eden Dt. Uzunpınar, "Diş eti kanaması ile başlayıp devamında diş köklerine yerleşen bakterilerin şikayet oluşturduğu dişeti rahatsızlığıdır. Bunun için hekime başvurup mutlaka diş kökü temizliği denilen küretaj işlemini yaptırmak gerekir. Daha ileri aşama artık akut ve genel dişeti hastalığı olan ve sadece size bağlı olmayan hastalık çeşididir.

DİŞ ETİ KANAMASI TEDAVİSİ NASIL OLUR?

Bunun sebebi de yerleşik olarak ağızda yaşayan bakterilerin diş, diş eti, döneme kemiği ve yumuşak dokularda harabiyete yol açan bir problemdir. Bunun için hiç gecikmeden diş hekimine gitmeniz gerekir. Önce bir antibiyotik verilir ve sonraki seansta tüm dişetleri ve dokular temizlenir. Unutmayın, diş hekiminizi tercih ederken dikkat ediniz. Diş hekimi seçmek zordur" açıklamalarında bulundu.

DİŞ ETİ HASTALIKLARINDA İLK BELİRTİ NEDİR?

Aslında diş eti hastalıkların ilk belirtisi diş eti kanamasıdır. Diş etiniz fırçalarken, ısırma-koparma esnasında, ya da kendiliğinden kanar. Diş eti kızarık, şiş ve parlak yüzeylidir. Çoğu zaman bu belirtilere, ağız kokusu, dişeti çekilmesi, kanama hissi, dişlerde sallanma ve hassasiyet de eşlik eder.

Diş eti hastalığı sigara kullanan hastalarda kanama belirtisini göstermez, bu yüzden sigara kullanan hastalar kanama gözlemedikleri için diş eti hastalığının farkında olmayabilirler. Hastalık daha sinsi ilerler. Hasta diş eti çekilmesinde ya da dişleri sallandığında sorunu farkeder. Eğer bu şikayetlerden en az biri ya da daha fazlasına sahipseniz lütfen periodontoloji uzmanına görünün.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler