Devlet Hastaneleri özelleştirilecek mi ?

Sağlık Bakanı Akdağ, kamu hastane birlikleri ile sağlık hizmetlerinin tamamen özelleştirileceği iddialarına ilişkin açıklama yaptı.Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye Kamu Hastane Birlikleri Değerlendirme Toplantısı'ndaki konuşmasında, kamu hastane birlikl

Devlet Hastaneleri özelleştirilecek mi ?

Sağlık Bakanı Akdağ, kamu hastane birlikleri ile sağlık hizmetlerinin tamamen özelleştirileceği iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye Kamu Hastane Birlikleri Değerlendirme Toplantısı'ndaki konuşmasında, kamu hastane birliklerinin çok tartışıldığını, bazı meslek örgütleri ve muhalefetin bununla ilgili ''yanlış bilgiler pompalamaya çalıştığını'' söyledi.
 
Sağlık Bakanı Akdağ, ''Kamu hastane birlikleri ile sağlık hizmetlerinin tamamen özelleştirileceği, ücretli hale geleceği iddiası tam bir safsata. Tam tersine kamu hastane birlikleri, kamu hastanelerinin daha kuvvetlenmesini, vatandaşa verilen hizmetin daha mükemmel hale getirilmesinin araçlarından birisi'' dedi.
 
''Vatandaşın A sınıfı hastanelerden yararlanamayacağı'' iddiasının da gerçek dışı olduğunu vurgulayan Akdağ, bu sınıflandırmanın değerlendirmeye ilişkin olduğunu, bütün hastanelerin A sınıfında olması arzusunu taşıdıklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık