Damacana zammı !

 Damacanalardaki zehirli sularla ilgili haberlerin gündeme gelmesinden sonra ilginç olaylar yaşanıyor. Vatandaşın damacana sudan uzaklaşması, bazı uyanıklar için de fırsat oluyor. Damacanalarda mikrop bulunduğunu öğrenen vatandaşlar su tercihlerini değişt

Damacana zammı !

 

Damacanalardaki zehirli sularla ilgili haberlerin gündeme gelmesinden sonra ilginç olaylar yaşanıyor. Vatandaşın damacana sudan uzaklaşması, bazı uyanıklar için de fırsat oluyor. Damacanalarda mikrop bulunduğunu öğrenen vatandaşlar su tercihlerini değiştirdi.

 

Sağlık Bakanlığı'nın da mikroplu su satan firma ve dolum tesislerinin isimlerini açıklamasıyla damacanaya olan talep bir anda bıçak gibi kesildi.

 

Bir kısım vatandaş musluk suyunu kaynatarak içerken, bazıları da tek kullanımlık olduğu için litrelik sulardan satın almaya başladı. Vatandaşın paniğinden yararlanan bazı uyanıklar ise evleri tek tek telefonla arayarak arıtma cihazı satmaya çalıştı. Arıtma cihazı pazarlayanların sayısı arttı, fiyatlar da yükseldi.

 

LİTRELİK ŞİŞELER ZAMLANDI

Uzmanlar, arıtma cihazı satanlara karşı vatandaşın uyanık olmasını isterken, bunların birçoğunun suyu temizlemediği belirtildi. Arıtma cihazı satanlardan sonra şimdi de benzer bir oyun litrelik sularda ortaya çıktı.

 

Damacanadan uzaklaşan vatandaş market ve bakkallarda satılan litrelik ve tek kullanımlık pet şişelerdeki sulardan kullanmaya başladı. Talebin arttığını gören fırsatçılar hemen yüzde 50'nin üzerinde zam yaptı. Öte yandan, Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı listede olmayan firmaların sularında da birden bire zamlı tarife uygulanmaya başladı.

 

Daha önce 50-60 kuruş olan sular 1 liraya, 1.5 lira olan sular da 2 liraya çıktı. 10 litrelik sularda ise fiyat 4-5 liraya ulaştı. Vatandaşlar suyu almak zorunda olduklarını belirterek, yetkililerin bu fiyat değişimlerini kontrol etmelerini istiyor

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler