Bir bu eksikti! İstanbul'da Hindistan varyantı görüldü, gittikleri yere bunu yayacaklar"

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "İstanbul'da 5 kişide Hindistan varyantı görüldü" açıklamasını değerlendirdi. Ceyhan, "İstanbul'da Hindistan varyantı 5 kişide tespit edilmiş. Bunu da alıp gittiler bu insanlar. Gittikleri yerlerde de yayacaklar" dedi.

Bir bu eksikti! İstanbul'da Hindistan varyantı görüldü, gittikleri yere bunu yayacaklar"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün akşam saatlerinde gerçekleştirdiği açıklamada, İstanbul'da 5 kişide Hindistan varyantlı korona virüs tespit edildiğini açıkladı. Bakan Koca'nın açıklamalarının ardından Hindistan varyantı hakkındaki soru işaretleri de arttı.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan,  Hindistan varyantıyla ilgili korkutan açıklamalarda bulundu. İstanbul'daki vatandaşların, yazlık bölgelere ve memleketlerine gittiklerini anımsatan Prof. Dr. Ceyhan, "Özellikle yazlık yerler, bu insanların bir kısmı memleketine gidiyor. İstanbul'daki virüsü yayıyoruz. İstanbul'da Hindistan varyantı 5 kişide tespit edilmiş. Bunu da alıp gittiler bu insanlar. Gittikleri yerlerde de yayacaklar" dedi. 

Bir bu eksikti! İstanbul'da Hindistan varyantı görüldü, gittikleri yere bunu yayacaklar

"BULAŞICILIĞININ YÜKSEK OLDUĞUNU SÖYLEYEN BİLİM İNSANLARI VAR"

Ceyhan, "Yeni bir varyant. Fakat Hindistan'da daha önce görüldü ve hızla yayıldı. Hindistanlı bilim insanları, bu varyantın daha ağır seyretmediğini söylüyor. Fakat başka bir mutasyonla beraber olduğunda daha tehlikeli olabiliyor. Fakat daha bulaşıcı olduğunu savunan bir grup bilim insanı da var. Şu an için İngiltere varyantından daha ağır seyeren bir varyant gibi görünmüyor" diye konuştu. 

Seyahat kısıtlamasını insanlar şehirden şehre virüs götürmesin diye yapılsın istedik ama insanlara şu saatten sonra 'yasak başlıyor' deyince bu manzaralar çıkıyor ortaya" şeklinde konuşan Ceyhan, "Daha şimdiden aldığımız önlemlerden bir tanesini bertaraf ettik. Dolayısıyla bu yayılmaya, bu insanların gittiği yerlere yayılmaya devam edecek" ifadelerini kullandı. 

Habertürk

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık